Damızlık Hayvanlar Kesilmesin - Son Dakika
Yerel

Damızlık Hayvanlar Kesilmesin

Damızlık Hayvanlar Kesilmesin

Aksaray'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan pazarında uygulamaya konulan kurbanlık hayvan gebelik, muayene ve yaş tayini istasyonu, vatandaşların kurbanlıklarını güvenle almalarını sağlıyor.

13.10.2013 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan pazarında uygulamaya konulan kurbanlık hayvan gebelik, muayene ve yaş tayini istasyonu, vatandaşların kurbanlıklarını güvenle almalarını sağlıyor.

Aksaray Hayvan Pazarı'nda uygulamaya konulan kurbanlık hayvan gebelik, muayene ve yaş tayini istasyonu, vatandaşların kurbanlıklarını güvenle almalarını sağlıyor. Bu hizmet ile Kurban Bayramı'nda vatandaşları, aldıkları hayvanın gebe çıkması veya yaşının küçük olması gibi zor durumlara düşüren olayların yaşanmaması amaçlanıyor. İstasyonda, ultrason cihazı ile veteriner hekimler tarafından kurbanlık hayvanların gebe olup olmadığına bakılarak, kurbanlık hayvanı alacak vatandaşa bilgi veriliyor. İstasyonda ayrıca, kurbanlık hayvanın hasta olup olmadığına ve dişine bakılarak yaşının tutup tutmadığına da bakılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özateş, amaçlarının gebe hayvanların kesilmesini önlemek olduğunu belirterek, "Gebelik muayenesi için hayvan pazarına bir stant açtık. Vatandaşlarımız aldığı büyükbaş kurbanlık hayvanların gebelik muayenesini ve yaş tayinini burada ücretsiz olarak yaptırabiliyor. Bu istasyon arife gününe kadar devam edecektir" dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, bölgenin en büyük hayvan pazarını çalıştırmakta olduklarını belirterek, "Aksaray hayvancılıkta 180 - 200 bin büyükbaş hayvan varlığı 350 bin anaç koyun ile birlikte toplam 600 bin hayvan varlığımızla bölgede lider konumundayız. Bundan dolayı biz Aksaray'a kurbanlık temin ettiğimiz kadar da bölge illere ve metropol şehirlere kurbanlık sevk etmekteyiz. Daha dün itibari ile İstanbul ve İzmir'e 5'er kamyon hayvan çıktı. Aksaray'da da hayvan konusunda bir sıkıntı yoktur" dedi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise Aksaray'ın Türkiye hayvancılığın merkezi olduğunu belirterek, "Aksaray hem Türkiye'nin, hem de Aksaray'ın hayvancılığını karşılayacak merkezlerden birisi. Biz istiyoruz ki, damızlık hayvanlar asla kesilmesin, damızlık hayvana Türkiye'nin ihtiyacı var. Türkiye dünyanın en önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olma yolunda ilerliyor. Türkiye hayvan sayısının dışında hayvan kalitesinde de en ön sıralarda yer alıyor. Aksaray'da bulunan yaklaşık 600 bin küçük ve büyükbaş hayvanlar sıradan hayvanlar değil. Kültür ırkı olan hayvanlar bunlar" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Damızlık Hayvanlar Kesilmesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement