Datça'da Tatar Kültürü Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Datça'da Tatar Kültürü Tanıtıldı

Datça\'da Tatar Kültürü Tanıtıldı

İstanbul'da düzenlenen "Tatar Kızı" yarışmasında dereceye giren Tataristanlı üç genç kız, ödül olarak kazandıkları bir haftalık tatil kapsamında geldikleri Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisinde (UKKSA) Tatar kültürünü tanıttı.

28.06.2014 14:33

İstanbul'da düzenlenen "Tatar Kızı" yarışmasında dereceye giren Tataristanlı üç genç kız, ödül olarak kazandıkları bir haftalık tatil kapsamında geldikleri Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisinde (UKKSA) Tatar kültürünü tanıttı.

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü yüksek lisans öğrencisi Alsu Dunaeva, Ankara Üniversitesi Uluslararası Hukuk yüksek lisans öğrencisi Aygül Bozkurt ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngilizce Bölümü öğrencisi Landiş Nasihova, etkinlikte yöresel kıyafetleriyle şarkılar seslendirdi, dans gösterisi sundu.

Etkinlikte konuklara Tataristan'a özgü yöresel yemekler de ikram edildi. Program, Tatar halk bayramı "Sabantuy"da düzenlenen yarışmaların izleyicilerle oynanmasıyla sona erdi.

UKKSA Başkanı Nevzat Metin, yaptığı açıklamada, bu yıl sempozyum, edebiyat günleri ve konserlerin de içinde bulunduğu 40'ın üzerinde etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Datça'da Tatar Kültürü Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement