Delice'de Modern Bağcılığa Geçiş Konferansı - Son Dakika
Yerel

Delice'de Modern Bağcılığa Geçiş Konferansı

Delice\'de Modern Bağcılığa Geçiş Konferansı

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde 'Modern bağcılığa geçiş' konulu konferans düzenlendi.

20.11.2012 18:42

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde 'Modern bağcılığa geçiş' konulu konferans düzenlendi.

Delice ilçesi Üzüm Üreticileri Birliği ile ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak düzenlediği konferansa, Kaymakam Mehmet Parlak, Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Belediye Başkanı İhsan Biçici, Delice Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici ile ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Büyükkarakuş'un yanı sıra ilçe merkezi, belde ve köylerdeki üzüm üreticisi vatandaşlar katıldı.

Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Biçici, burada yaptığı açıklamada, yöredeki vatandaşların bağcılığa yönelmeleri konusuna dikkat çekti.

Biçici, "Bağcılıkla ilgili olarak Manisa'da uygulanmakta olan bağ sistemlerini yerinde gezip görme imkanımız oldu. Manisa Bağçılık Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen kordon sistemi, yarı çardak ve tam çardak bağçılık sisteminin aynısını yöremizde de uygulanması durumunda vatandaşlarımıza önemli kazançlar sağlanmış olacaktır" dedi.

Biçici ayrıca bu sistemin uygulanmasında gerekli olan her türlü desteği de vermeye hazır olduklarını belirtti. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Delice'de Modern Bağcılığa Geçiş Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement