Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Denizli'den Kısa Kısa

Kale ilçesinde giyim ve el sanatları ürünlerinin yer aldığı Halk Eğitim Sergisi açıldı.

28.05.2014 20:36

Kale ilçesinde giyim ve el sanatları ürünlerinin yer aldığı Halk Eğitim Sergisi açıldı.

Kale Halk Eğitim Merkezi'ndeki serginin açılışına katılan Kale Kaymakamı İsa Karaaslan, yaptığı konuşmada, merkezdeki kurslara devam edenlerin meslek sahibi olabildiğini belirtti.

Eğitimin hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu kaydeden Karaarslan, "Değişen şartlara ayak uydurmak için insanlar sürekli eğitim alarak kendilerini geliştirirler, yeni meslekler kazanırlar. Halk eğitim merkezleri de buna uygun kurslar düzenleyerek insanların kendilerini geliştirmeye yardımcı oluyor" dedi.

Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri 2013-2014 öğretim yılı giyim ve el sanatları ürünlerinin bulunduğu serginin açılış törenine Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan, Kale Belediye Başkanı Yardımcısı Ramazan Coşkun ve ilçe halkı katıldı.

Yerelde kalkınma için yöresel ürünler pazarlanacak

Kale ilçesinde Denizli-Muğla Karayolu üzerinde yöresel ürünlerin de pazarlanacağı çok amaçlı binanın hafriyat çalışmasına başlandı.

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, gazetecilere yaptığı açıklamada, verdikleri sözleri tutacaklarını belirterek, yerelde kalkınmayı sağlayacaklarını söyledi.

Artık siyaseti bir kenara bırakıp hizmete odaklandıklarını ifade eden Hayla, turizm yolu üzerindeki bina ile ilçe turizmini canlandırmak istediklerini kaydetti.

Binanın alt katını tekstilcilerin hizmetine sunacaklarını dile getiren Erkan Hayla, "Kale'de tekstil gün geçtikçe artmakta, tekstilci arkadaşlarımıza geniş yerler lazım. Bu  yoldan binlerce yerli ve yabancı turist geçmekte. Buradan ilçemizin faydalanması lazım. Yöresel ürünler olarak zengin bir ilçeyiz, ürünlerimizi bu turizm yolu üzerinde yapacağımız binada pazarlayacağız" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement