Derbentliler Platformu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Derbentliler Platformu Toplandı

Derbentliler Platformu Toplandı

Konya'nın Derbent ilçesinde oluşturulan "Derbentliler Platformu" çatısı altında bir araya gelen sivil toplum önderleri ortak hareket etme kararı aldı.

03.06.2014 10:40  Güncelleme: 10:37

Konya'nın Derbent ilçesinde oluşturulan "Derbentliler Platformu" çatısı altında biraraya gelen sivil toplum önderleri ortak hareket etme kararı aldı.

Derbent Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda sivil toplum önderi biraraya geldi. Toplantıda, ilçenin sorunlarını çözebilmek amacıyla 'Derbent platformu' çatısı altında toplanılması kararı alındı. Platformun dönem sözcülüğünü Konya Şeker Fabrikası Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf İnanç, sekreterlik görevini Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Öz üstlendi.

Derbentliler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf İnanç, çok zor bir görev üstlendiklerini dile getirerek, Derlbentliler'in taşın altına ellerini koymaları ile bu zorluğun kolaylıkla aşılacağını söyledi. İnanç, kendisini bu görev layık görenlere teşekkür ederek, "Zor zamanda zor bir görev üstlendik. İnşallah hep beraber el ele vererek başarılı olacağız. Gerek Konya'da, gerekse Konya dışındaki illerde çok sayıda hemşehrimiz yaşıyor. Bunları biraraya getirerek ortak paydalar üreteceğiz. Derbent'in menfaatine olan her konuda ortak hareket etmeliyiz" dedi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, toplantıda yaptığı konuşmada, birlikte hareket etmenin önemine değindi. Derbent'in doğal güzelliklerinin başka ilçelerde olmadığını söyleyen Acar, "İlçemizin doğal güzellikleri çok fazla, bunu ön plana çıkarmalıyız. Bunu yapmak için de ortak hareket etmeliyiz. Derbent her türlü güzel hizmetlere layık, bundan sonra daha fazla hizmet gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Birlikteliğin kendisini çok memnun ettiğini belirten Acar, "Derbent'in birlikte hareket etmeye çok ihtiyacı var. Atalarımızın bir sözü var; 'bir elin nesi var. iki elin sesi var' diye. Biz Derbentliler olarak ellerimizi birleştirmeliyiz. Gördüğüm manzara beni ziyadesiyle memnun etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim "diye konuştu.

-TOPLANTIYA KATILANLAR-

Toplantıya, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Türk-İş Bölge Başkanı Necati Kökat, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Öz, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, İnşaatcılar Odası Başkanı Ali Yazar, DER-DAY Başkanı Salih Çakıllıkoyak, DERKAT Başkanı Avukat Mustafa Acar, Şeker Fabrikası Halkla ilişkiler Müdürü Yusuf İnanç, Derbent Ziraat Odası Başkanı Ramazan Sarıçiçek, Derbent Esnaf Odası Başkanvekili Ahmet Bülbül, siyasi partilerin ilçe başkanları, ilçenin mahalle muhtarları, Derbent Belediyesi Meclis üyeleri, Kooperatif Başkanları ve Derbent'te faaliyet gösteren sivil toplum örgütü başkanları katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derbentliler Platformu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement