Derebucak'ta Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Derebucak'ta Kutlu Doğum Haftası

Derebucak\'ta Kutlu Doğum Haftası

Konya'nın Derebucak ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" programı düzenlendi.

18.04.2013 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Derebucak ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" programı düzenlendi.

Merkez Cami Konferans Salonunda Derebucak Müftülüğü tarafından hazırlanan programa, Garnizon Komutanı Murat Yıldırım, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, Emniyet Amiri Metin Özden, İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik, belde belediye başkanları, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa kreş öğrencilerinin seslendirdiği Peygamber sevgisi konulu şiir ve ilahiler renk kattı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik, Peygamber Efendimizin düşen insanın onurunu ayağa kaldırdığını belirterek, "Modern hayat, insanı maddeye esir etti. Kendi ürettiğinin prangaları altında ezildi. Peygamberler insanlara kaybettiği onuru kazandırmak, yere düşen üstün şahsiyetini yeniden vermek için gönderilmiştir" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Halil Atalay ise, insanın değerini Peygamber Efendimizin gelişiyle bulduğunu, değerinin rengiyle, kabilesiyle, aidiyetiyle belirlenmediğini belirterek, "Ancak takvası ile insanlar üstün olabilir. İnsanları bir tarağın dişleri gibi eşit gören anlayış ancak bizleri birbirimize kardeş yapar. Birbirimizi bu şekilde sevebiliriz. Bunu da bize on dört asır evvel peygamberimiz öğretti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan bir dua ile sona eren program çıkışında misafirlere dini kitaplar hediye edildi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, ilçeye bağlı Çamlık, Göynem, Pınarbaşı ve Gencek beldelerinde de düzenlenen konferanslarda İlçe Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konularında katılımcılara bilgi verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derebucak'ta Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement