Develi'de Öğrencilere Siber Suçlar Konusunda Simenir Verildi - Son Dakika
Yerel

Develi'de Öğrencilere Siber Suçlar Konusunda Simenir Verildi

Develi\'de Öğrencilere Siber Suçlar Konusunda Simenir Verildi

Develi İlçe Emniyet Müdürlüğü ’Dersimiz Emniyet Projesi’ kapsamında Develi Kültür Merkezinde Yaklaşık 700 öğrenciye Siber Suçlar hakkında bilgi verdi.

17.02.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Dersimiz Emniyet Projesi' kapsamında Develi Kültür Merkezinde Yaklaşık 700 öğrenciye Siber Suçlar hakkında bilgi verdi.

Develi İlçe Emnyet Müdürü Ahmet Sert, "Teknoloji günümüzün olmazsa olmazıdır. Teknolojiyi kullanmayan insan cahildir cahil kalır. Bir çok ülkede tekneloji bilim ve üretim için kullanılırken günümüz Türkiyesinde bu tekneloji çoğunlukla sosyal paylaşım sitelerinde kullanılmakta. Bu tekneloji bilinçsiz bir şekilde kullanıldığından halkımız ağır bedeller ödemekte bunun önüne geçmek için devletimiz halkını düşünüyor halkı bilgilendirmek için projeler üretiyor programlar düzenliyor" dedi.

Kayseri İl Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Muzaffer Kılınç, "Teknoloji mağduru olmamak için internet bankacılığına güvenilir yerden girmek ve özellikle internet cafeleri kullanmamak lazımdır. Bankalardan gönderilmiş gibi gözüken acil, önemli ibareli maillerde kişisel bilgilerinizi asla güncellemeyiniz. İnternet üzerinden yapacağınız alış veriş işlemlerinde mutlaka sanal kart kullanınız ve güvenilir sitelerden alış veriş yapınız. Hesap ekstralarınızı mutlaka kontrol ediniz, belirlediğiniz limitler üzerindeki işlemler için bankanızla görüşerek SMS bilgilendirmes talep ediniz" diyerek öğrencilere bilgiler verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develi'de Öğrencilere Siber Suçlar Konusunda Simenir Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement