Didimticaret Odası ve İşkur'dan Girişimci Adaylarına Fırsat - Son Dakika
Yerel

Didimticaret Odası ve İşkur'dan Girişimci Adaylarına Fırsat

Didimticaret Odası ve İşkur\'dan Girişimci Adaylarına Fırsat

Kendi işini kurarak KOSGEB’in ’Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Temel Seviye Girişimcilik eğitimi; Didim Ticaret Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde Didim Ticaret Odası’nda gerçekleşiyor.

16.07.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendi işini kurarak KOSGEB'in 'Yeni Girişimci Desteği'nden yararlanmak isteyen girişimci adaylarına yönelik Temel Seviye Girişimcilik eğitimi; Didim Ticaret Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde Didim Ticaret Odası'nda gerçekleşiyor.

27 Temmuzda başlayacak dersler için 25 Temmuz Pazartesi günü saat 10: 00'da mülakat yapılacak. Eğitime katılmak isteyenler en geç mülakat gününe kadar Didim Ticaret Odası'na veya http://www.iskur.gov.tr üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yapmaları zorunludur.

Temel Seviye Girişimcilik eğitimini tamamlayarak "Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Belgesi" alan girişimci adayları kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde "Yeni Girişimci Desteği"ne başvurma hakkı kazanacak. Yeni Girişimci desteğine hak kazanan girişimciler 50.000 TL'ye kadar hibe (geri ödemesiz), 100.000 TL'ye kadar sabit yatırım desteğinden (geri ödemeli) yararlanabilmektedir. Eğitimler hakkında detaylı bilgi http://www.kosgeb.gov.tr web sitesinden öğrenilebilir. Girişimcilik eğitim programına katılmak için şartlar; Vergi mükellefi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak son 6 ayda İŞKUR tarafından düzenlenen programlara katılmamış olmak. Çalışanlar ve emekliler de devam zorunluluğuna uyduğu sürece bu eğitime katılabilirler. Girişimcilik eğitimlerinde, katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verilecek, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine yönelik çalışmalar düzenlenecektir.

Eğitimler konusunda bilgiler veren Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ; 2013 yılından bu tarafa bu eğitimleri yaptıklarını hatırlatarak bu güne kadar 282 girişimci adayına eğitim verdiklerini ve belge kazandırdıklarını söyledi.

Didim'in kalkınması için en büyük görevin üretmek olduğunu söyleyen Üstündağ "Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, istihdam artacak. Günümüz ekonomik şartlarında katma değeri yüksek üretim ve yenilikçilik ayakta kalabilmenin şartlarıdır. Yeni fikirleri olan girişimcilerin şansı daha yüksektir. Girişimcilerimizin de buna önem vermeleri gerekmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didimticaret Odası ve İşkur'dan Girişimci Adaylarına Fırsat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement