Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Görme Engelli Öğrenciye Özel Kitap Seti - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Görme Engelli Öğrenciye Özel Kitap Seti

Diyanet İşleri Başkanlığı\'ndan Görme Engelli Öğrenciye Özel Kitap Seti

Kozan ilçesinde dini kitap okumak isteyen görme engelli kız öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlı'ğı tarafından gönderilen Braeille alfabesiyle hazırlanmış kitaplarına kavuştu.

06.06.2014 16:46

Kozan ilçesinde dini kitap okumak isteyen görme engelli kız öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlı'ğı tarafından gönderilen Braeille alfabesiyle hazırlanmış kitaplarına kavuştu.

Kozan Lisesi 9. sınıf öğrencisi, Yasemin Günay, okul müdürü Levent Tetik'e dini kitaplar okumak istediğini ancak 6 noktadan oluşan yazı sistemiyle hazırlanmış Braille alfabesinde kitap edinmekte zorlandığını anlattı.

Müdür Tetik, ilçe müftüsü Bilal Başoğlu'nu ziyaret ederek öğrencisi için Braille alfabesi ile hazırlanmış dini kitap isteğinde bulundu.

Müftü Başoğlu, öğrencinin isteğini bir yazı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, talebi yerinde bularak, Braille alfabesi ile yazılmış 5 ciltten oluşan bir dini kitap setini Günay'a teslim edilmesi için ilçe Müftülüğü'ne gönderdi.

Yasemin Günay, babası Ramazan Günay ve okul müdürü Levent Tetik ile birlikte Müftü Başoğlu'nu makamında ziyaret ederek, gönderilen kitapları teslim aldı.

Günay, kitaplarına kavuşmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na, ilçe müftülüğüne ve okuluna teşekkür etti.

Günay, "Kitaplar için müftümüzden istekte bulunurken bu işin olacağına inancım sonsuzdu. Bugün kitaplarıma kavuştum. Allah hepinizden razı olsun. Kısmet olursa yaz tatilinde de yaz Kur'an kursuna gideceğim"dedi.

Müftü Başoğlu ise ilçede sürdürdükleri bir çok hizmetin Yasemin gibi "temiz kalpli insanlar" sayesinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Yasemin kızımızı da engelli olmasına rağmen gösterdiği okuma ve öğrenme azmi ile inancından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Görme Engelli Öğrenciye Özel Kitap Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement