Diyarbakır'da Belediye Önündeki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Belediye Önündeki Gerginlik

Diyarbakır\'da Belediye Önündeki Gerginlik

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan midibüs hattı şoförleri ile belediye görevlileri arasında çıkan kavga polisin müdahalesinin ardından sona erdi Belediye Başkanı Kışanak: "Saldırı, kuruma yönelik değil halkın iradesine yönelik bir saldırıdır"

04.07.2014 17:44

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan midibüs hattı şoförleri ile belediye görevlileri arasında çıkan kavga müdahalenin ardından sona erdi.

Midibüs şoförlerinin belediye önünden ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaylarla ilgili görüştü.

Görüşme üzerine personel belediyeye geçti, güvenlik güçleri ise belediye önünden ayrıldı.

Kışanak, burada yaptığı açıklamada, toplu taşımanın ve kent içinde ulaşım hizmetinin temel bir hak olduğunu belirterek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin en etkili şekilde toplu taşıma hizmeti vereceğini söyledi.

Halkın konforlu, erişilebilir, ucuz, güvenli bir ulaşım hizmeti alma hakkı olduğunu ifade eden Kışanak, bu hakkı yerine getirmekle görevli kurumun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.

Kışanak, saldırının halkın ulaşım hakkına yönelik olduğunu vurgulayarak, "Saldırı, kuruma yönelik değil halkın iradesine yönelik bir saldırıdır. Halkın isteği doğrultusunda başlatılan toplu taşıma hizmetine yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir. Keyfi şekilde istedikleri fiyatla, istedikleri kuralı koyarak biraz da mafya türü bir örgütlenme gibi yaklaşımla toplu taşıma hizmetini esir almak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gerçekleştirilen eylem kapsamında belediye önüne park edilen ve olaylar nedeniyle zarar gören midibüsler güvenlik güçlerince belediye önünden alındı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Belediye Önündeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement