Diyarbakır'da 'Yunus Emre'de Gezginci Ruh' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 'Yunus Emre'de Gezginci Ruh' Konferansı

Diyarbakır\'da \'Yunus Emre\'de Gezginci Ruh\' Konferansı

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Yunus Emre'de Gezginci Ruh" adlı konferans düzenlendi.

15.04.2015 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongre merkezinde geniş katılımla ve Kuran tilavetiyle başlayan etkinlik, gitar-ney dinletisi ile devam etti. Görsel İşitsel medya teknikleri bölüm başkanı Prof. Dr. Kemal Akkılıç, seyahatin öneminden bahsederek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Araştırmacı – Yazar Abdüsselam Semre, Kuran'ı Kerimden uzak yaşayan bir neslin Peygamberin getirdiklerinden istifade edemeyeceklerini söyledi. İnsanların gittiği her yerde değişik insanlardan çok farklı anlayışlarla karşılaştığını belirten Semre, İslam'ın okuma yazmaya çok değer verdiğini söyledi.

"Bir hadisi şerifte seyahat ediniz sıhhat bulunuz buyrulmaktadır. Burada seyahat etmek sadece kesife dayalı gezmek değil latif dünyalarda da gezmektir. Kişinin bu gezginci ruhu bulabilmesi için bir nefes ile kendi kalbinde tevhit çocuğunu bulması gerekir. Bu gezginci ruhu yani tevhit çocuğu denilen manalar çocuğunu bulabilen insanlar seyahat ederler. Bu seyahat miraç demektir" diyen Semre, o devirde çok zorluklar olmasına rağmen, Derviş Yunus'un "gezdim Rum ile Şam'ı, çok aradım bulamadım şöyle garip bencileyin" demesinde Rum, Şam ve hatta yukarı illeri gezmesi bu gezginci Ruh sayesinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Yunus Emre'de Gezginci Ruh' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement