Diyarbakır'daki Polise Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Polise Silahlı Saldırı

Diyarbakır\'daki Polise Silahlı Saldırı

Kayapınar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polisin cenazesi düzenlenen törenin ardından Adana'ya gönderildi İl Emniyet Müdürü Böğürcü: "Siyasi bir yönü yok, terör faaliyetinden dolayı olmuş bir hadise değil"

26.08.2014 15:46

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Kayapınar ilçesinde bir polisin öldürülmesi olayına ilişkin, "Siyasi bir yönü yok, terör faaliyetlerinden dolayı olmuş bir hadise değil" dedi.

Kayapınar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis Osman Bal için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Böğürcü, saldırının Bal'ın görevde olmadığı saatlerde yaşandığını söyledi.

Bal'ın dün akşam arkadaşlarıyla bir kafede Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan TFF Süper Kupa maçını izledikten sonra eve dönüşü sırasında olayın yaşandığını kaydeden Böğürcü, şöyle konuştu:

"Siyasi bir yönü yok, terör faaliyetinden dolayı olmuş bir hadise değil. Maç bittikten sonra yine arkadaşlarıyla beraber oluyor. Saat 01.30 sıralarında evine geldiği sırada hadise oluyor. Kimin yaptığı henüz belli olmamakla birlikte, tabii ki kanaatlerimiz var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor."

Olayda tek silahın kullanıldığını ve bu silahtan ateş edilen 11 mermiden 10'unun Bal'a isabet ettiğini ifade eden Böğürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

Mermilerin 11'i de MKE yapımıdır. Mermilerden, 10 tanesi isabet etmiş. Arkadan vurulmuş. Saldırgan tek kişi, muhtemelen saldırgan orada beklemiş. Görüntü kayıtları var. Kameralarda olaydan sonra şahsın kaçışı görülüyor. Ailesine başsağlığı diliyorum."

"Ateş edenleri görmedim"

Polisin eşi Mükayile Bal, eşinin herkes tarafından çok sevildiğini belirterek, "Eşim 11 seneden beri Diyarbakır halkına hizmet ediyordu" dedi.

Eşinin akşam 19.00'da yediği yemeğin ardından maç izlemek için dışarı çıktığını dile getiren Bal, şöyle konuştu:

"Gece balkonda silah sesini duyduğumda çocuğumun korkmaması için kulaklarını kapadım. Sitenin girişinde cansız bedenini kucakladım. Mesafe çok yakındı. Ateş edenleri görmedim. Hiçbir düşmanı ve kimseden alıp veremediği yoktu."

"Yakaladığı hırsızlara dahi dürüm ısmarlıyordu"

"Öyle iyi bir insana neden bunu yaptılar. Bugüne kadar hiç kimseye bir yanlışı olmamış, kimseye bir şey yapmamış" diyen Bal, şunları kaydetti:

"Yakaladığı hırsızlara dahi dürüm ısmarlıyordu. Arkadaşları şakayla buluntu çocuk vakalarında eşime, 'Bu çocuk da açmış, ona da dürüm ısmarla' diyordu. O da 'Kim aç olursa ısmarlarım' diyordu. Eşim paraya hiçbir zaman önem vermedi. 'Ben açlığı biliyorum, fakir çocuğuyum' diyordu."

"Ağlarsam babam o zaman ölür"

Kızı Özlem Bal ise babasının şehit olduğunu ifade ederek, "Ben artık Osman Bal'ın kızı değil, şehit Osman Bal'ın kızıyım. Ağlamayacağım, zalimi güldürmeyeceğim. Ağlarsam babam o zaman ölür. Vatan sağ olsun" dedi.

Bal'ın 5 yaşındaki çocuğu Süleyman'ın gözyaşları, törene katılanları duygulandırdı.

Törende, okunan duaların ardından Osman Bal'ın cenazesi, Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evine gönderildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Polise Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement