Doğu'da Barajların Doluluk Oranı - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Barajların Doluluk Oranı

Doğu\'da Barajların Doluluk Oranı

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, bölge müdürlüğüne bağlı illerdeki baraj ve göletlerde doluluk oranın yüzde 58 olduğunu söyledi.

24.04.2014 17:25

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, bölge müdürlüğüne bağlı illerdeki baraj ve göletlerde doluluk oranın yüzde 58 olduğunu söyledi.

Valilikçe düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısına katılmak üzere Muş'a gelen Kanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, barajların doluluk oranını değerlendirdi.

Koçköprü'nün yüzde 47, Sarımehmet'in yüzde 65, Zernek barajının da yüzde 65 doluluk oranına sahip olduğunu belirten Kanık, bu oranlara göre Van'daki barajlarda doluluk oranının yüzde 59 olduğunu ifade etti.

Muş Alparslan 1 Barajı'nın doluluk oranının ise yüzde 57 olduğunu belirten Kanık, geçen yıl bu barajlardaki doluluk oranının yüzde 77 olduğunu hatırlattı.

Kar erime sezonunun yeni başladığını ve bu yıl ki doluluk oranının artmasını beklediklerini kaydeden Kanık, 4 barajın toplam hacminin 3 milyon 228 bin metreküp olduğunu, nisan ayı itibariyle barajlarda 1 milyon 849 bin metreküp su bulunduğunu dile getirdi.

Su kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini belirten Kanık, bu çerçevede sulama birliklerini uyardıklarını ifade etti.

Kanık, "Sulama birliklerimiz suyu kullanırken biraz daha tasarruflu olmalı. Suyun kısıtlı olduğunu bilerek sulama yapmalılar. Geçen yıla oranla yüzde 18 dolayında düşüş var. Kar erimeye başladı ve erime tamamlandıktan sonra su belli bir seviyeye gelecek. Suyumuz bol diyerek suyu tüketmemeli ve sulamayı kontrollü yapmalıyız" dedi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Barajların Doluluk Oranı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement