Doğubayazıt'ta Aile Destek Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Doğubayazıt'ta Aile Destek Merkezi Açıldı

Doğubayazıt\'ta Aile Destek Merkezi Açıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Aile Destek Merkezi, Vali Mehmet Tekinarslan'ın katılımıyla hizmete başladı.

13.05.2013 13:07

Ağrı'nın Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Aile Destek Merkezi, Vali Mehmet Tekinarslan'ın katılımıyla hizmete başladı.

Doğubayazıt'ta yaşayan kadınların ve genç kızların içinde bulundukları maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesini sağlayarak, beceri kurslarında eğitim verilerek, hayatlarında kullanabilecekleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamayı amaçlayan projenin açılışına Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, AK Parti milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ve Fatma Salman, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Beraberindekilerle Aile Destek Merkezi'ni gezen Vali Tekinarslan, kursta verilen eğitimlerle ilgili bilgi aldı. Özellikle eğitim konusunda dezavantajlı vatandaşlara yönelik hazırlanan eğitim merkezinin önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten Vali Tekinarslan, "16 ayrı alanda eğitim veren Aile Destek Merkezi'ne şu ana kadar bin civarında başvuru olmuş. Şu anda 581 kişi eğitim alıyor ve diğerleri de sıra bekliyor. Bu güzel bir ilgi ve anlaşılıyor ki, önemli bir hizmet verilmeye başlanmış. İnşallah burada verilen eğitimler vatandaşlarımızın faydalandığı ve hayatlarına anlam katmasına vesile olur" diye konuştu.

Kurslar hakkında bilgi veren Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan ise, kurslara ilginin beklentilerin üzerinde olduğunu ve burada ayrıca bir aile ortamının kurulduğunu kaydetti. Dayan, "Hafta içi ve hafta sonu verilen kurslara anneler çocukları ile birlikte geliyor. Çocuklara ayrı sınıflarda öğretmenlerimiz tarafından eğitim veriliyor. Kadınlarımız burada hem kendi evlerinde hem de kazanç sağlamak için beceriler kazanıyor ya da geliştiriyorlar. Buradaki eğitimi sürekli kılarak bütün Doğubayazıt'taki vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermeyi umuyoruz" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğubayazıt'ta Aile Destek Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement