Doğubayazıtlı İşadamlarından Rojava Kampanyasına Destek - Son Dakika
Yerel

Doğubayazıtlı İşadamlarından Rojava Kampanyasına Destek

Doğubayazıtlı İşadamlarından Rojava Kampanyasına Destek

Kayapınar Belediyesi'nin Rojava ve Şengal halkıyla dayanışma amaçlı başlattığı yardım kampanyasına İstanbul'da yaşayan Doğubayazıtlı işadamları destek verdi.

02.02.2015 16:38

İstanbul'da yaşayan Doğubayazıtlı işadamları Kayapınar Belediyesi'nin Rojava ve Şengal halkıyla dayanışma amaçlı başlattığı yardım kampanyasına 6 TIR kuru gıda ve temel ihtiyaç malzemesiyle destek verdiler. Rojava ve Şengal yardım komisyonu üyeleri Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Salmış, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Satıcı ve meclis üyesi Davut Kesen işadamlarıyla birlikte Suruç ilçesine giderek yardımları Suruç Belediyesi'ne teslim ettiler.
"YARDIMI YETKİLİLERİ TESLİM ETTİK"
Doğubayazıtlı işadamları adına açıklama yapan Vahit Arkan, "Başlatılan yardım kampanyasına katkı sunmak için üyelerimiz arasında başlattığımız kampanyayla 5 tır temel gıda maddesi ile Doğubayazıtlı kadın arkadaşlarımızın topladığı 1 tır çocuk mamasını yetkilileri teslim ettik. Yardımlarımız devam edecektir"şeklinde konuştu.
Bu güne kadar 20 tır yardımı bölgeye gönderdiklerini belirten Doğubayazıtlı işadamlarından Erol Salman,"Belediyemizin başlattığı kampanyayla katkı sunmak için üyelerimiz arasında kampanya başlattık. İçinde un, şeker, yağ ve çocuk maması alan 6 TIR yardımı yetkilileri teslim ettik. Bu güne kadar bölgeye 20 tır yardım gönderdik. Yardımlarımız devam edecektir. Tüm duyarlık insanlarımızı yardım yapmaya ve bölgenin yeniden inşası için daha çok katkı sunmayası çağrısında bulunuyoruz" dedi.
"DUYARLILIĞI ARTIRMALIYIZ"
Duyarlılığın bölgenin yeniden inşası için daha artırılması gerektiğini belirten Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Salmış," Belediyeler olarak başlattığımız yardım kampanyasına Doğubayazıtlı arkadaşlarımız ilk günden bu güne gösterdikleri duyarlık için kendilerini teşekkür ediyoruz. Kobani'de verilen onur ve özgürlük mücadelesi bölge çetelerden temizlenmiştir. Bu günden itibaren bölgenin yeniden inşası için daha çok çaba göstermememiz gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Doğubayazıtlı İşadamlarından Rojava Kampanyasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement