Doktor Başkandan Veremle Savaş Mesajı - Son Dakika
Yerel

Doktor Başkandan Veremle Savaş Mesajı

Doktor Başkandan Veremle Savaş Mesajı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Verem Savaş Haftasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

04.01.2012 11:13  Güncelleme: 11:15

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Verem Savaş Haftasıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Vermenin insan sağlığı açısından tehlikeli hastalıklardan biri olduğunu belirten Başkan Doğan, "Bulaşıcı bir hastalık olan verem ile savaşta en büyük silah BCG aşısıdır. Ülkemizde 1950'li yılların başında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları ile verem hastalığı ile mücadelede önemli başarılar kazanılmıştır" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tedavisi mümkün olmasına ve ülkemizde birçok verem savaş dispanseri bulunmasına rağmen hasta bireylerin tedavi aşamasında gerekli özenin göstermemesi yüzünden maalesef binlerce vatandaşımız bu sinsi hastalık yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu hastalıkla mücadele için hepimizin üzerine büyük görevler düşmektedir. Öncelikle bu hastalığın belirtisini gördüğümüz anda hemen Verem Savaş Dispanserine veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliyiz"

Başkan Doğan, her hastalıkta olduğu gibi verem hastalığında da erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını da istedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doktor Başkandan Veremle Savaş Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement