Dokuma Kilimlere İlgi Azaldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dokuma Kilimlere İlgi Azaldı

01.03.2017 13:08

Dokuma kilimlere ilgi azaldıŞANLIURFA - Şanlıurfa Siverek'te gelin olacak kızların çeyizlerine bırakılan dokuma kilimlere ilgi azalırken, dokumacılık mesleği de bitme aşamasına geldi.

Dokuma kilimlere ilgi azaldı

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Siverek'te gelin olacak kızların çeyizlerine bırakılan dokuma kilimlere ilgi azalırken, dokumacılık mesleği de bitme aşamasına geldi.

Bir dönemler özellikle kırsal alanda üretimi yoğun olan ve evlenecek çiftlerin çeyizlerinin vazgeçilmezi olan dokuma kilimler, sanayi yapımı halıların çoğalmasıyla eskisi gibi rağbet görmüyor.

Şair İbrahim Rafet Mahallesinde kiraladığı bir dükkanda 12 yıldır makine ile dokumacılık yapan ilçenin son dokuma ustası 32 yaşındaki Sait Kaçın, dokumaya ilginin azalması nedeniyle mesleğinde bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Mesleğin devam etmesi için yardım talebinde bulunan Kaçın, "Eski bir meslek ve eski bir kültür, inşallah kaybolmaz. Bayanlar bana ipleri veya yünleri gönderir, bende onları işlerim, daha sonra kendilerine teslim ederim. Eski dönemlerde kilimler serilir ve oturmak için kullanılırdı. Şimdi ise gelinler karyola üzerine sermek için kullanıyor" dedi.

Şuan dokuma kilimin metresinin 6 liradan yapıldığını söyleyen Kaçın, bir defa yurt dışından sipariş aldığını belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dokuma Kilimlere İlgi Azaldı - Son Dakika


Advertisement