Dr.Aslan: Diş Çürüğünün Temel Nedeni, Kötü Ağız Hijyeni - Son Dakika
Yerel

Dr.Aslan: Diş Çürüğünün Temel Nedeni, Kötü Ağız Hijyeni

Dr.Aslan: Diş Çürüğünün Temel Nedeni, Kötü Ağız Hijyeni

Halk Sağlığı Diyarbakır İl Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, "Diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının temel nedeni ise kötü ağız hijyenidir" dedi.

18.11.2014 00:47  Güncelleme: 09:57

Halk Sağlığı Diyarbakır İl Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, 17-23 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Kötü ağız hijyeni ve sağlıksız dişlerin pek çok hastalığa zemin hazırladığını kaydeden Dr. Aslan, "Sağlık, vücudumuzun giriş kapısı olan ağızdan başlamaktadır. Fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak sağlıklı bir birey olmanın temel göstergelerinden ve vazgeçilmez unsurlarından biri de ağız ve diş sağlığıdır. Kötü ağız hijyeni ve sağlıksız dişler pek çok hastalığa da zemin hazırlamaktadır. Ağız ve dişeti hastalıkları bugün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunudur" dedi.

2010 yılı TUİK verilerine göre 0-6 ve 7-14 yaş grubunda son 6 ay içerisinde geçirilen hastalıklar sıralamasında ilk sırayı ağız- diş hastalıklarının aldığını anımsatan Dr Aslan, "En sık görülen ağız ve diş sağlığı sorunları diş çürükleri ve dişeti hastalıklarıdır. Diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının temel nedeni ise kötü ağız hijyenidir" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dr.Aslan: Diş Çürüğünün Temel Nedeni, Kötü Ağız Hijyeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement