Dracula Müzesi, Tokat'ın Dünyaya Açılan Kapısı Olacak - Son Dakika
Yerel

Dracula Müzesi, Tokat'ın Dünyaya Açılan Kapısı Olacak

Dracula Müzesi, Tokat\'ın Dünyaya Açılan Kapısı Olacak

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Kont Drakula'nın Tokat Kalesi'nde esir tutulduğu zindanın müze haline getirilerek turistlere açılacağını söyledi.

03.02.2015 14:45  Güncelleme: 14:53

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Kazıklı Voyvoda olarak tanınan Kont Drakula'nın Tokat Kalesi'nde esir tutulduğu zindanın müze haline getirilerek uluslararası tanıtım yapılacağını söyledi.

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarında önemli mesafe kat edildi. Kalenin yıkılmak üzere olan surlarının büyük bir kısmı onarılırken, kazı çalışmalarında 1431-76 yılları arasında yaşayan Eflak Beyliği prensi Kont Dracula'nın esir tutulduğu ileri sürülen zindan bulundu. Ayrıca kaleden kent merkezindeki Pervane Hamamı'na indiği tahmin edilen 300 metre uzunluğundaki gizli geçidin açılması için ise çalışma başlatıldı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, 2015 yılında Tokat Kalesi'nin zindanları ve gizli geçidi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geleceğini söyledi. Tokat'ta 2014 yılının turizm açısından iyi geçtiğini ifade eden Akyüz, otellerdeki doluluk oranın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Tokat'ta yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşandığını ifade eden Akyüz, "Bunun en basit örneği hiçbir yatırımcı istatistiklere o ilin potansiyeline bakmadan yatırım yapmaz. Dedeman Tokat'a çok ciddi bir yatırım yapıyor. Büyük Otel'i yıkılarak yerine 11 katlı 150 yatak kapasiteli yeni bir otel yapılacak. Bunun devamı gelecektir, yeni yatırım yapacak firmalar olacaktır. Çünkü Tokat'a antik kentleri, termal ve doğa turizmi ile önemli bir yer olacaktır. Ballıca Mağarası'na ziyaretçi sayısı artıyor. Burası yıllık 200-300 bin kişinin ziyaret edebileceği bir yer. Tokat 2023 yılı vizyonun baktığımızda 1 milyon kişiyi ağırlayacak il olma yolunda" dedi.

TOKAT KALESİ DÜNYA'DA SES GETİRECEK

Osmanlı döneminde cezaevi olarak kullanılan kalede Kazıklı Voyvoda olarak tanınan Kont Drakula'nun zindan da esir tutulmuş olduğunu ifade eden Akyüz, "Tokat Kalesi dünyada ses getirecek. Kalede bulunan zindanlardan bir tanesi müze olarak değerlendirilecek. Uluslararası tanıtım açısından Dracula Müzesi'nin olması önemli. Ayrıca kaledeki gizli geçidin pervane hamamı yakınlarda bir yere çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu gizli geçit açıldığında buradan kaleye inip çıkmanın, kaleden Tokat'ı seyretmenin zevkini yaşayacağız" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dracula Müzesi, Tokat'ın Dünyaya Açılan Kapısı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement