Batman'da son günlerde boğulma vakalarının artması üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürü Yunus Algın açıklama yaptı.
Algın, açıklamasında, haziran ayında yapılan uyarılara rağmen uyarıların dikkate alınmadığına dikkat çekerek, tüm uyarılara rağmen serinlemek veya yüzmek amacıyla hala sulama tesislerine girildiğini bildirdi.
Havaların ısınmasıyla tespit edilen bu konunun can güvenliği açısından risk oluşturduğunu vurgulayan Algın, üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.
Algın, açıklamasında şunlara yer verdi:
"İdaremizce yapılan ve inşaatı devam eden baraj ve gölet rezervuarlarında sulama, enerji ve diğer amaçlarla depolanan suyun, sulama kanallarında biriken sular ve yaz mevsiminde de tarımsal amaçlı sulama kanallarına verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu görülmüştür. Havaların ısınmasıyla serinlemek veya yüzmek amacıyla rezervuar alanlarına ya da sulama kanallarına girilmemesi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir." - Batman
Son Dakika › Yerel › Dsi, Boğulmalara Karşı Uyardı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?