DÜBTAM, Öğrencilerden İlgi Görmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

DÜBTAM, Öğrencilerden İlgi Görmeye Devam Ediyor

DÜBTAM, Öğrencilerden İlgi Görmeye Devam Ediyor

Ortaöğretim 7. Sınıf öğrencileri Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (DÜBTAM) ziyaret etti.

02.05.2016 17:47

Diyarbakır'da özel eğitim kurumlarından birinin ortaöğretim 7. Sınıf öğrencileri Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (DÜBTAM) ziyaret etti.

Öğretmenleri refakatinde gelen öğrenciler, merkez bünyesinde bulunan elektron mikroskopları (SEM-TEM), X-ışınları, kimyasal analiz, gen mühendisliği ve yenilenebilir enerji laboratuvarlarında görevli öğretim üyeleri ve uzmanlardan, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

Daha sonra Merkez Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel tarafından ağırlanan öğrenciler, merkezin çalışmaları ile ilgili merak ettikleri konularda bilgilendirildiler. Öğrencilerin merkezi ziyaret etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Prof. Dr. Hamdi Temel, böyle merkezlerde çalışacak genç beyinlere her zaman ihtiyaç olduğunu belirtti.

Öğrencilere, planlı ve programlı çalışarak iyi bir araştırmacı olabileceklerini kaydeden Temel, ileride bu merkezi onlara emanet etmek istediklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DÜBTAM, Öğrencilerden İlgi Görmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement