Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özkul: "Yoksulluk, eğitim oranının düşük olması ve kırsal kesimden kente göçler nedeniyle çocuklar çalıştırılmaya maruz kalıyor"

12.06.2014 14:17

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, "Yoksulluk, eğitim oranının düşük olması ve kırsal kesimden kente göçler nedeniyle çocuklar çalıştırılmaya maruz kalıyor" dedi.

Özkul ve beraberindekiler, Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Özkul, burada yaptığı açıklamada, dünyada çocuk işçi sayısının arttığını ve bu oranda Türkiye'nin de önemli bir rol oynadığını belirtti.

Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında yaptıkları programlarla çocuk işçiliğine karşı farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını belirten Özkul, 2015 yılına kadar bu işçiliğin sonlandırılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Çocukların bir takım hakları olduğuna dikkati çeken Özkul, özellikle de eğitim hakkının ellerinden alınmadan ve istismara uğratılmadan 18 yaşına kadar hayatını idame etmesi,  sosyal devletin en önemli amaçlarından biri olduğunu ifade etti.

Çocuk işçiliğine karşı dünyada giderek büyüyen bir hareketin olduğunu aktaran Özkul, "Yarınları emanet edeceğimiz geleceğin güvencesi olan çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları'na göre eğitim, sağlık gibi birçok hakkı vardır. 18 yaşına kadar olan kesimi çocuk olarak değerlendiriyoruz. Bu dönemin istismar edilmesi ve işçilik yaptırılmasına karşı mücadele etmek zorundayız. Yoksulluk, eğitim oranının düşük olması ve kırsal kesimden kente göçler nedeniyle çocuklar çalıştırılmaya maruz kalıyorlar" diye konuştu.

Törene, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve küçük yaşta çalıştırılan çocuklar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement