Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü"

12.06.2014 17:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Hükümet Konağı önünde toplanan çocukların pankart açarak çocuk işçiliğine son verilmesi mesajı verdiği yürüyüşte konuşan Vali Yardımcısı Fatih Demir, dünyada, Türkiye'de ve Muş'ta çocuk işçilerin olmasını kabul etmediklerini ifade etti.

Demir, günün anlam ve önemine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapan çocuklara sahip çıkacaklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Şerif Turan ise "Çocuk işçiliğinin azaltılması ve engellenmesi için düzenlenen bu faaliyeti destekliyoruz. Çocuk işçiliği, bugüne ve geleceğimize zarar vermektedir. Bu zararın önlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve çocukların katılımıyla hükümet konağından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kadar yürüyüş yapıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' - Son Dakika


Advertisement