Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

Adana Valisi Coş, kentte engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını kabul etti

03.12.2013 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti.

Coş, valilik toplantı salonundaki kabulde yaptığı konuşmada, toplumda farkındalık oluşturmak için belirli gün ve haftaların kutlandığını hatırlatarak, tüm engellilerin gününü kutladı.

Engellilerin günümüzde, geçmişe göre çok daha iyi konumda olduklarını rahatlıkla görebildiklerini anlatan Coş, şunları kaydetti:

"10-20 yıl geriye baktığımız zaman engellilerin artık toplumumuzun onurlu, seçkin, ayrılmaz bir parçası olduğu hususu herkes tarafından kabul ediliyor. Engellilerin toplumda değer bulduklarını görmek hepimizi mutlu ediyor. Bu konuma, sivil toplum kuruluşlarının temsil ettiği camianın gayretleri, kamuoyunun desteğiyle ulaştık. Önümüzde hala kat edeceğimiz mesafe, yapılacak çok iş var. Ama gelinen nokta, elde edilen başarılar önümüzde duran sorun ve ihtiyaçların çözüleceğine olan inancımızı güçlendiriyor. Bundan dolayı tüm engellilere hayata daha sıkı bağlanmalarını ve toplumsal ilişkilerini daha da etkinleştirmelerini temenni ve tavsiye ediyoruz. Biz de devlet olarak her zaman engellilerin yanında ve hizmetindeyiz. Engellilere devletimiz destekler sağlıyor. Artık engelliler toplumda ve mensup oldukları ailede bir yük konumunda değil."

Coş, engellilerin tüm kamu kuruluşları ile sosyal alanlara ulaşmalarının en büyük temennileri olduğunu, eski kamu binalarının, toplu taşıma araçlarının gerekli donanımları yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya ise devletin engellilere çok ciddi bütçeler ayırdığını ancak istenilen sonuçların tam olarak elde edilemediğini belirterek, engelli bireylerle alakalı farkındalık konusunda daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi.

Vali Coş, daha sonra kentte engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin sorunlarını dinledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement