Dünya Gümrük Haftası - Son Dakika
Yerel

Dünya Gümrük Haftası

Dünya Gümrük Haftası nedeniyle Nusaybin Gümrük Müdürlüğaünde tören düzenlendi.

29.01.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Gümrük Haftası nedeniyle Nusaybin Gümrük Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Tören, Gümrük Müdürü Muammer Ünal'ın Gümrük Müdürlüğü sahasında bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan  Ünal, Gümrükle, hizmet kalitesini sürekli artıran, zorlaştıran değil kolaylaştıran idareye yük yükleyen değil yükü azaltan yasal ticarette en kolay yasadışı ticarette en zor olan bir yapı hedeflendiğini söyledi.

Tüm Gümrük Müdürlüğü çalışanlarının haftasını kutlayan Kaymakam Abdulhalim Can ise, Suriye'de yaşanan gelişmelere değindi.

Suriye'de insanlık tarihinin en zalim görüntülerinin sahne olduğu bir savaşla karşı karşıya olduklarını belirten Can, böyle bir durumda sadece Gümrükle ilgili değil tüm bir ülkenin iş ve işlemler noktasında eğitim öğretimden tutun da diğer yatırımlara kadar etkilendiğini belirtti.

Can şöyle konuştu:

"Nusaybin'de Çadır kentimiz faaliyete girdi. Şuanda 2 binin üzerinde misafirimiz bulunuyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Çok yakın bir zamanda bu savaşın bitmesini umut ediyoruz. Savaşın bitmesiyle beraber Nusaybin'in daha önce elde etmiş olduğu kadim bir geçmişi olan ticaret kültürünün tekrar canlanacağını düşünüyorum.

Suriye'de yaşanan savaştan en çok etkilenlerden biri de Nusaybinli iş adamları ve Nusaybin esnafı. Biz devlet olarak bu kapının açılmasını istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Bu kapıyı açmak için sayın Mardin valimiz de devletimizin üst düzey görevlileriyle sürekli irtibat halindedir. Nusaybin Gümrük kapısını devlet açmak istemiyor gibi bir algı yanlış bir algıdır. Kapının açılması için en çok uğraşan devlet yetkilileridir. Yapılabilecek en güzel şey bu savaşın bitmesini umut etmektir."

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da  "Sınırların olmadığı bir dünya diliyorum. Temennimiz insanların sınırsız ve özgürce yaşamasıdır" dedi.

Dünya Gümrük Haftası etkinlikleri verilen kokteylle sona erdi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Gümrük Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement