Dünya Hayvan Hakları Günü Aliağa'da da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Hayvan Hakları Günü Aliağa'da da Kutlandı

Dünya Hayvan Hakları Günü Aliağa\'da da Kutlandı

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Aliağa'da törenle kutlandı.

04.10.2012 15:14

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü Aliağa'da törenle kutlandı. Aliağa Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezinde düzenlenen törende hayvan hakları vurgulanırken, çocuklara hayvan sevgisinin önemi ve insan yaşamındaki yeri anlatıldı.

Aliağa Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezinde düzenlenen törene, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, ASKOD Başkan Yardımcısı Hülya Alpgiray, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediyesi Çocuk Bakım Evi öğrencileri, öğretmenleri ve hayvan severler katıldı.

Barınaktaki hayvanları ziyaret eden Aliağa Belediyesi Çocuk Bakım Evi Öğrencilerine öğretmenleri insanlar kadar hayvanlarında yaşama hakkı olduğu, onlara nasıl davranılması gerektiği, hayvan sevgisinin önemi anlatıldı.

Törende bir açıklama yapan Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği Başkan Yardımcısı ve İzmir Valiliği yerel Hayvan Koruma Görevlisi

Hülya Alpgiray, mecliste görüşülen yasa tasarısının sokak hayvanlarının sonu olduğunu belirterek, "Bir çok belediye barınağında hayvanlar beton üstünde aç, susuz, veteriner hizmetinden uzak yaşamaktadırlar. Bu yasayla sokaktaki küpeli hayvanları toplayın kafeslere koydukları an inanılmaz bir itlaf ve soykırım yapılacaktır. Aynı şekilde barınak dışında doğal yaşam alanları diye bir şey ön görüyor tasarı. Köpeklerin dışarı atılıp orada kaderlerine terk edilecek. Hayvan haklarını savunanlar olarak bu tasarıya karşı 550 milletvekilini bu tasarıyı oylarken ellerini vicdanlarına koyup öyle oylama yapmalarını istiyoruz" dedi.

Alpgiray, kısırlaştırılan hayvanların küpelenip tekrar sokağa bırakılmasını istediklerini kaydederek, "5199 sayılı kanundaki gibi yine rehabilite edilen kısırlaştırılan hayvanların küpelenip tekrar sokağa bırakılmalarını istiyoruz, Sahipli hayvan sayısını bir kanun belirleyemez, bu insan haklarına aykırı. Benim evimde baktığım hayvan sayısını ancak ben belirleyebilirim buda o tasarıda mevcut bu insanlığın, aklın, mantığın almadığı insan hakkına aykırı bir şeydir. Artık önce ile başlayan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Önce insan dediğiniz an insanın bencil egosu yüksek kişiler aklımıza geliyor. 21 yüzyılda önce insan demenin, bunca sorun var demenin, hayvanlara hayvanların hakları neden bu kadar çok savunuluyor diyen insanlara sesleniyorum lütfen mantıklı olsunlar" şeklinde konuştu.

Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav da, hayvanların yaşamları konusunda bir çok yolu hayvanseverlerle beraber aştıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Bazı zamanlar hayvanseverler ile kavga ediyoruz, tartışıyoruz ancak bu kavga ve tartışmalar bir şeyi daha iyi nasıl yapabiliriz kavgasıdır. İnsan hakları komisyonunda olmamdan dolayı Valilik'te yapılan çalışmalarda Aliağa Belediyesi'nin ve ilçesinin olumlu söylemleri ile karşılaşıyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Hayvan severlerle olan dayanışmamız daha iyi şartlarda devam etmesi dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Hayvan Hakları Günü Aliağa'da da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement