Başkan Karaçanta, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaçanta, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Başkan Karaçanta, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Verilişinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

05.12.2014 15:38  Güncelleme: 16:13

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Verilişinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin yükselmesinde, demokrasinin gelişmesinde, milli kültürün yaşatılmasında ve ülkenin çağdaş ve uygarlık düzeyini yakalamasında eğitimli, çalışkan, erdemli ve özgür düşünceli Türk kadınına büyük görevler düştüğünü belirten Karaçanta, kadınların toplum için önemli olduğunu bildirdi.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 80. yılını gururla kutladıklarına değinen Karaçanta, Türk kadınına bu hakkın birçok batılı ülkeden önce verildiğine dikkati çekti.

Kadınların etkin vatandaşlar olarak ülke yönetiminde söz sahibi olduğunu anlatan Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadın hakları hukuki ve devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunudur. Dünya üzerinde kayıtlı olan mal varlıklarından yüzde birlik kısmı kadınlara aittir. Bu bile kadın haklarının ne boyutta olduğunu göstermektedir. İşte bu ortamda Kadın Hakları Günü olarak 5 Aralık tarihi seçilmiştir. Bu günde sadece bu sorunları dile getirerek, biraz olsun insanların bu konuda bilinçlenmesini sağlamak istiyoruz. 1935 yılında yapılan seçimlerde ilk kez seçilme hakkını kullanan Türk kadını 395 milletvekilliğinin 18'ini alarak yüzde 4,6 oranında temsille TBMM'ye girmiştir. 2007 seçimlerinde TBMM'de kadın milletvekili oranı yüzde 9,1'e ulaşmıştır. 2011 seçimlerinde yüzde 14,36'ya ulaşan oran ile kadın milletvekili sayısı 79'a çıkmıştır." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Karaçanta, Dünya Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement