Dünya Ormancılık Günü" - Son Dakika
Yerel

Dünya Ormancılık Günü"

Dünya Ormancılık Günü"

Vali Nayir: "Hayatımızın her noktasında, bu nimetin kıymetini bilmek, var olanı muhafaza etmek, daha da geliştirmek ve gençlerimize, çocuklarımıza bu sevgiyi vermek zorundayız"

21.03.2014 17:58

Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Bilecik'te fidan dikimi gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bala Hatun Anaokulu'nda düzenlenen fidan dikimi töreninde, orman varlığının sanayide, eğitimde, sağlıkta, gıdada, çevrede, su da ve toprak gibi önemli konularda kaynaklık yaptığını söyledi.

Ağaçsız ve ormansız, temiz bir hava, temiz bir su, yeterince toprak, düzgün iklim ve muhtemel sellere karşı önlemlerin olamayacağını anlatan Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Ağaçsız ve ormansız, eğitimimiz ve sağlığımız da eksik kalacak. Bütün bunları sağlayan ormanlarımızdır. İlimiz orman yönünden zengin. Bu zenginlik aynı zamanda bize bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bu zenginliğin korunması da gerekiyor. Tarihimize ve kültürümüze baktığımızda da ağacın önemli bir yeri var. Dolayısıyla hayatımızın her noktasında, bu nimetin kıymetini bilmek, var olanı muhafaza etmek, daha da geliştirmek ve gençlerimize, çocuklarımıza bu sevgiyi vermek zorundayız."

Orman İşletme Müdür Vekili Basri Ala da, ormanların tüm canlıların özellikle insanların hizmetine sunulduğunu ifade ederek, "İnsanlar için bu kadar hayati öneme sahip ormanlarımızı korumak, bozuk orman alanlarını iyileştirmek, ormansız alanları ormanlaştırmak çok değerli ve kutsal bir görevdir. Bilecik'in yüzde 54'ü orman alanıdır. 2013 yılı içinde Orman İşletme Müdürlüğünce 3 bin hektar alanda ağaçlandırma, iyileştirme, erozyon kontrolü çalışması yapılarak 224 bin 158 fidan dikilmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından, Vali Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Alper Sır, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enver Kandil, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile Bala Hatun Anaokulu öğrencilerinin katılımıyla 100 fidan toprakla buluşturuldu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Ormancılık Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement