Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

Trabzon'da etkinlikler kapsamında, "hayde gidelum hayde" sloganıyla yürüyüş organize edildi

05.10.2013 11:37

Trabzon'da, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde "hayde gidelum hayde" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce Ayasofya Mahallesi'nin sahil kesiminde bulunan yürüyüş yolunda organize edilen etkinliğe, Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı, Müftü Keramettin Demir ile vatandaşlar katıldı.

Vali Öz, yaptığı konuşmada, spor altyapısı konusunda Trabzon'un ciddi avantajları bulunduğunu belirterek, "Böyle bir güzel yürüyüş yolu Türkiye'de çok enderdir. Yürüyüş parkurunun bir yanında deniz bir yanında ise doğal güzellik var" dedi.

Trabzon'da çok sayıda açık ve kapalı olmak üzere güzel tesisler bulunduğunu ifade eden Öz, "Vatandaşlarımızı bu tesislerimizden yararlanarak sağlıklı kalmaya davet ediyoruz. Yürüyelim ve sağlıklı kalalım, zamanımızı güzel değerlendirelim" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, sağlıklı yaşam için Dünya Sağlık Örgütü'nün günde 5 kilometre yürüyüş tavsiye ettiğini anımsatarak, "Dünya Sağlık Örgütü, her gün 5 kilometre yürünmesi durumunda kalp hastalıklarından yüzde 40 oranında korunulabileceğini bildiriyor. Bu kadar önemli bir koruma sağlayan hiçbir etkinlik yok. Vatandaşlarımızı 5 bin 625 metrelik yolda yürümeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu ise vatandaşlara düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement