Düzce Belediye Başkanı Keleş; - Son Dakika
Yerel

Düzce Belediye Başkanı Keleş;

Düzce Belediye Başkanı Keleş;

Düzce’de hiçbir mahalleye, hiçbir semte ayrım gözetmeksizin hizmet edeceklerini açıklayan Mehmet Keleş “Artık parti gömleklerimizi çıkarttık Düzce Belediye Meclisi ve Düzce Belediye Başkanı gömleğimizi giydik” dedi.

08.04.2014 14:59

Düzce'de hiçbir mahalleye, hiçbir semte ayrım gözetmeksizin hizmet edeceklerini açıklayan Mehmet Keleş "Artık parti gömleklerimizi çıkarttık Düzce Belediye Meclisi ve Düzce Belediye Başkanı gömleğimizi giydik" dedi.

Çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını söyleyen Mehmet Keleş, önce meclis olarak gurup toplantısı yaptıklarını, komisyonlarda, encümende, belediye birliklerinde görev alacak kişileri belirlediklerini açıkladı.

9 Nisan Çarşamba akşamı da ilk meclis toplantısını yapacaklarını, Düzce Belediyesinin bütün müdürlüklerden meclisle birlikte birifingin alacaklarını ifade ederek "Bütün müdürlükler yapmış oldukları çalışmalarla ilgili, projeleri ile ilgili, ihaleleri ile ilgili, çalışan personelleri ile ilgili bir masa üzerine yatırılacak ve bir anlamda meclis üyelerimiz ile birlikte bir çek edilmiş alacak" dedi.

Mehmet Keleş, Belediyenin bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalar, ihaleler, bütçe, araç gereç durumu ile ilgili hızla araştırma yaptıklarını belirterek "Belediyenin mikrofilmini çıkartmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar hızla netleşecek ve kamu oyunda sizlerin vasıtası ile bilgilendirme yapacağız. İnşaallah Cuma günü bitmiş olacak" dedi.

Keleş, ayrıca belediye meclis üyelerine yönelik AK Parti teşkilatının düzenleyeceği bir eğitim çalışması olacağını ve hızla belediye meclis üyelerini de bu sürece dahil etmek istediklerini belirtti.

Belediye Meclisinin çok önemli bir kurum olduğuna dikkat çeken Keleş, "Belediyenin gelecekte yapacağı işlerle ilgili bütün kararlar belediye meclisinde alınacak. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın beledimizin iç hiyerarşisi, yaptığı çalışmalar ile ilgili, yaptığı ihalelerle ilgili, personeli ile ilgili, ne kadar kısa vadede bilgi edinebilirse yine belediyecilik ile ilgili, belediye meclisi görev ve yetkileri ile ilgili sorumlulukları ile ilgili belediye yönetimi kamu yönetimi, kamu yönetimi idaresi hakkında ne kadar kısa sürede bilgi sahibi olabilirse belediye yönetimine o kadar etkin ve verimli katılacaktır" dedi.

"İKTİDAR MUHALEFET AYRIMI OLMAYACAK"

Keleş, Belediye meclisinde iktidar ve muhalefet ayrımının olmayacağını ifade ederek "Diğer partiden seçilen arkadaşlarımızın da katıldığı bir tanışma toplantısı yaptık. Arkadaşlarımız hiçbir zaman muhalif üye olmayacaklarını Düzce'nin geleceği ile ilgili, Düzce Belediyesinin çalışmaları ile ilgili her zaman yapıcı olacaklarını muhalefet etmeyeceklerini bu meclisin birlik ve beraberlik içerisinde çalışması noktasında üzerlerine düşen vazifeleri gerçekleştireceklerini söylediler. Buda çok mutlu edici bir davranış. Kendilerini buradan kutluyorum. Onlarda bizim arkadaşlarımızdır" diye konuştu.

"Artık parti gömleklerimizi çıkarttık" diyen Keleş "Artık Düzce Belediye Meclisi ve Düzce Belediye Başkanı gömleğimizi giydik. Tüm Düzce'ye hiçbir ayrım gözetmeksizin hiçbir mahalleye, hiçbir semte ayrım gözetmeksizin hizmet edeceğiz" mesajını verdi.

Mehmet Keleş, Konuralp'in çok ciddi yapılması gereken işleri ve ihtiyaçları olduğunu söylerken, Kalıcı konutların öncelikle hemen çözülmesi gereken problemlerinin bulunduğunu söyledi.

Seçim öncesi vaatlerini yerine getirmek için gayretli bir çalışma içinde olacaklarını kaydeden Keleş "Bizim Düzcelilere vaat ettiğimiz çok ekstrem, çok büyük, çok anlamlı projeler var. Kısıtlı imkanlarla yeni imkanlar oluşturarak, yeni kaynaklar oluşturarak Düzce'nin öncelikle ihtiyaçlarını giderilmesi noktasında, sonra Düzce'nin vizyon bir kente dönüşmesi noktasında vaat ettiğimiz projelerin tamamını gerçekleştirme noktasında hızlı ve gayretli bir çalışma içerisinde olacağız. İşimize odaklanacağız. ve en kısa zamanda belediyenin içerisindeki yapılanmayı da tekrar düzene sokup adeta tespih tanelerini yeniden dizip yolumuza devam edeceğiz. Gelecekten umutluyum" diye konuştu.

Belediye ve şehir için karamsar olmadığını söyleyen Keleş "Geçmişte bütün imkansızlıklara rağmen bir çok şeyi başarmıştık, başarabilmiştik. Bugünde daha derli toplu daha çerçevesi ve çevresi belirlenmiş Düzce'de birçok çalışmayı da gerçekleştirebileceğimiz kanaatini taşıyorum" dedi.

İKİ BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVE BAŞLADI

Düzce Belediyesinde 2 belediye başkan yardımcısının Pazartesi günü itibariyle göreve başladığını açıklayan Başkan Keleş "Teknik başkan yardımcılığına yine geçmişte olduğu gibi Memur Başkan Yardımcısı kadrosu ile Şemsettin Yenersoy başladı. Meclisimizin içerisinden de İdari Mali İşlere bakmak üzere Ali Güney başladı. İki başkan yardımcısı ile başladık" dedi.

Süreç içerisinde Başkan Yardımcıları sayısının 5'e çıkacağını ifade eden Keleş "Belediye meclis üyeleri içerisinden bir belediye başkan yardımcısı daha atayacağız. Yine memur başkan yardımcısı olarak atayacağımız bir başkan yardımcımız daha olacak. Hatta bir başkan yardımcısı talebimiz daha var. 5. Başkan yardımcısı kadrosu talebimiz var. Sanıyorum birkaç ay içerisinde Düzce Belediye Başkan Yardımcısı sayısı beşe çıkacak. 5. Kadroyu da bürokrat başkan yardımcısı olarak değerlendireceğiz" dedi.

Keleş ayrıca Düzce Belediye Meclisine giremeyen 10 kişiye de Belediyede görev vermeyi düşündüklerini vurgulayarak "Seçilemeyen 10 arkadaşımıza da yine Düzce Belediyesinde görev almaları için kendileri tarafından talep edilirse gerek belediyenin içerisinde gerek projeler bazında hepsine yine Düzce Belediyesi ile ilişkili görev vermeyi düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımızda kervanda tutma gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

Mehmet Keleş ayrıca, eski Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'a Düzce Belediyesi içerisinde mutlaka bir görev vereceklerini söyleyerek "Onu da dışarıda bırakmamayı düşünüyoruz. Bunlar zaman içinde şekillendikçe, işler ortaya çıktıkça, ihtiyaç hissedildikçe gerçekleştireceğimiz karar vereceğimiz konular içerisindedir" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Belediye Başkanı Keleş; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement