Eceabatlı balıkçılar lüfer ve palamut sezonu öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.
Balıkçılar, iskele yakınındaki barınakta teknelerinde boyama, isim yazma, dümen ve pervane bakımı gibi işlemler yapıyor.
Yaklaşık 30 yıldan bu yana teknelere isim yazan Mustafa Becerik, dijital sistemin çıkmasıyla elle yazma tekniğinin zamanla kaybolduğunu dile getirdi.
Kendisinden başka elle yazan ustanın olmadığını belirten Becerik, "Balıkçı kardeşlerimin ihtiyacına yapıştırma türü yazılar cevap vermiyor. Bunlar denize dayanmıyor. Yazdığım yazılar ise yaklaşık 3 yıl kullanılabiliyor" dedi.
Balıkçı Selahattin Ergül ise lüfer balığının bol olması halinde rahatlayacaklarını, av olmaması halinde ise balıkçıların borçlarının katlanacağını kaydetti.
Muhabir: Bülent Ersöz/ Mehmet Bayer
Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Eceabatlı Balıkçılar Lüfer ve Palamut Hazırlığını Sürdürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?