Edebiyat Dünyası Karabağlar'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Edebiyat Dünyası Karabağlar'da Buluştu

Edebiyat Dünyası Karabağlar\'da Buluştu

Karabağlar Belediyesinin, Türk Edebiyatının ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin'in anısına bu yıl 5'inci kez düzenlediği Edebiyat Günleri, başladı.

20.12.2013 17:04

Karabağlar Belediyesi, Türk Edebiyatı'nın ünlü ismi yazar Reşat Nuri Güntekin'in anısına bu yıl 5'inci kez düzenlediği Edebiyat Günleri, başladı. Kütüphane olarak hizmet veren, Reşat Nuri Güntekin'in bir dönem yaşadığı evde düzenlenen programla başlayan Edebiyat Günleri, Sina Akyol, Ahmet Telli, Semih Çelenk, Mina Tansel, Tuğrul Keskin, Hayri K. Yetik gibi edebiyat dünyasının ünlü isimlerini İzmirliler'le buluşturdu.

Karabağlar Belediyesi'nin Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu ve Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek etkinliklerin ilk gününde, "Eski Ahbabla Yeniden Tanışmak" adlı sunumu, Sezai Sarıoğlu gerçekleştirdi. Grup Zefir'in müzik dinletisi ise etkinliğe renk kattı. Ahmet Telli, Fergun Özelli, Halil İbrahim Özbay, Halim Yazıcı, Hayri K. Yetik'in katıldığı şiir dinletisi, İlker Kılıçer'in kukla ve pandomim gösterileri, Melek Özlem Sezer'in konuşmacı olduğu "Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri" adlı söyleşi ile sürdü. İzmirliler'in yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür Sanat Derneği Başkanı Sina Akyol, etkinliğin kentin belleğinin oluşturulmasında da çok önemli bir rol üstlendiğine dikkati çekti. Edebiyat Günleri'ne geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da katkı koymaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Akyol, "İzmir edebiyatçılar, yazarlarla buluşuyor. Edebiyat günlerinin önümüzdeki yıllarda da kesintisiz sürmesini arzuluyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edebiyat Dünyası Karabağlar'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement