Edebiyat Günleri’ Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Edebiyat Günleri’ Yarın Başlıyor

Edebiyat Günleri’ Yarın Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen '14. Bursa Edebiyat Günleri', 29 Nisan (Yarın) Saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde Başlayacak.

29.04.2011 03:05  Güncelleme: 03:06

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '14. Bursa Edebiyat Günleri', 29 Nisan Cuma günü (YARIN) saat 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

"Şehir, Şiir ve İnşa" temasıyla düzenlenen '14. Bursa Edebiyat Günleri'nin ana başlığı, Mehmet Âkif'in Bursa için yazdığı "Bülbül" şirinden ilham alınarak "Bülbülün Zümrüt Tahtında Edebiyat" şeklinde belirlendi.

"Şehir, Şiir ve İnşa" temasının işleneceği beş oturumluk sempozyumun ilk oturumu yarın saat 15.00´te başlayacak.

Edebiyat Günleri, bu yıl yeni bir etkinliği de bünyesinde taşıyor. "Fidan Hanı Edebiyat Sohbeti" adını taşıyan bu bölümde, Bursalı şairler şiirlerini okuyacak, vatandaşlar da şair ve yazarlarla sohbet edecekler. 14. Bursa Edebiyat Günleri, bu yıl ikinci kez verilecek olan Ahmet Paşa ve Lâmii Çelebi Şiir Ödüllerinin takdimi ile sona erecek.

'

14. Bursa Edebiyat Günleri' programı

29 Nisan Cuma

Saat: 15.00 - "Edebî İnşa Mimarî Kurgu"

Konuşmacılar: Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan (Divan Şiirinde Şehir Kültürü), Ümit Aktaş (Şehir, Estetik ve Şiir), Safiyüddin Erhan (Şehirlerimiz ve Estetik), İbrahim Eryiğit (Hendese, Şiir ve Şehir)

Saat 17.00 - "Edebiyatın Aynasındaki Şehir"

Oturum Başkanı - Mahmut Kanık

Konuşmacılar: Doç. Dr. Mehmet Narlı (Şiir ve Şehir), Berat Demirci ("O Belde" Hangi Belde?), Sibel Eraslan (Benim Bursa´m), Cevat Akkanat (Bursa´dan Yola Çıkan Dergiler)

30 Nisan Cumartesi

Saat 10.00 – "Edebiyatla Neyi İmar Etmek İstediler?"

Oturum Başkanı - Yard. Doç. Dr. Sadettin Eğri

Konuşmacılar: Metin Önal Mengüşoğlu (Bir Toplum Mimarı: Mehmet Âkif), Arif Ay (Nuri Pakdil´in Dili ve Anlatımı), Reşit Güngör Kalkan (İsmet Özel´de Medeniyet Düşüncesi), Ahmet Örs (Bugünkü Edebiyatımız Neyi İnşa Edecek?)

Saat: 12.00 – "Bursa´yı İnşa Eden Edîbler"

Oturum Başkanı - Yasin Doğru

Konuşmacılar: Mustafa Özçelik (Bursa´nın Yunus´u), A. Vahap Akbaş (Tanpınar´la Bursa´da Kuruluş Çağının Havasını Solumak), Murat Soyak (Metin Önal Mengüşoğlu´nun Edebî Şahsiyeti ve Eserlerinde Şehir Algısı) ve Asım Öz (Muhafazakârlığın Bursa Tahayyülü: Süheyl Ünver´in Bursa Seyahatnamesi)

Saat 15.00 - "Bursa Bize Ne Söyler"

Oturum Başkanı – Bilal Kot

Konuşmacılar: Prof. Dr. Nurullah Genç (Bursa Der ki), Yıldız Ramazanoğlu (Ruhun Sessizce Kanatlandığı Diyar: Bursa), Hüseyin Kaya (Türkülerin Söylediği Bursa), Bünyamin Yılmaz (Bursa Türk Sinemasının Neresinde?)

Saat: 20.30 - "Bülbülün Zümrüt Tahtında Şiir Şöleni"

Tayyare Kültür Merkezi´ndeki bu şölene katılacak şairler: A. Vahap Akbaş, Arif Ay, Bahaettin Karakoç, Cevat Akkanat, Hüseyin Kaya, İbrahim Eryiğit, İhsan Deniz, Mahmut Kanık, Mehmet Doğan, Mehmet Narlı, Mehmet Şeker, Muhammed Nur Doğan, Murat Soyak, Mustafa Efe, Mustafa Muharrem, Mustafa Özçelik, Nurullah Genç, Tayyib Atmaca, Ümit Aktaş, Yaşar Bedri Özdemir, Yunus Emre Altuntaş...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Edebiyat Günleri’ Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement