Edirne'de Cansuyu Projesi Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Cansuyu Projesi Devam Ediyor

Edirne\'de Cansuyu Projesi Devam Ediyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Belediyesi işbirliği ile yürütülen 'Cansuyu' projesi kapsamında “Madde Bağımlılığı ile Mücadele” bilgilendirme semineri için Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ziyaret edildi.

28.02.2014 16:31

Edirne Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Belediyesi işbirliği ile yürütülen 'Cansuyu' projesi kapsamında "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" bilgilendirme semineri için Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ziyaret edildi.

Edirne Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'nden Polis memuru Hatice Barışıkdemir ile Edirne Belediyesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı Birimi personellerinden Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi, Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde okuyan gençlerin her türlü madde ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasının önemiyle ilgili bilgi verdi.

Selvi, arkadaş seçiminin ne kadar önemli olduğunu ve gelecekten umutlu bireyler olmaları için her türlü bağımlılık yapan maddeden uzak durmaları gerektiğinin altını çizdi. Selvi, 'Hayır' diyebilmenin öneminden bahsederken bağımlılığa giden yolun sigara ile başladığına da dikkat çekti. Öğrencilere ileride üniversite hayatlarının olacaklarını ve içeriğini bilmedikleri hiçbir maddeyi kullanmamaları gerektiğini söyleyen Selvi, "Bir kereden bir şey olmaz demek aslında çok şey olur demektir" diyerek her şeyin ilk deneme ile başladığını önemli olanın o ilk denemenin yapılmaması olduğunu anlattı.

Polis Memuru Barışıkdemir ise, her türlü kaçak ürün ve bağımlılık yapan maddelerin finans kaynağının terör ve terör örgütleri olduğunu belirterek gençleri uyanık olmaya davet etti. Türk Ceza Kanunu'na göre uyuşturucu madde satmanın ve temin etmenin suç olduğundan ve çok ağır ceza yaptırımlarından dolayı madde satıcılarının tanımadıkları insanlara değil tanıdıkları insanlara madde satışı yaptıklarını belirtti. Barışıkdemir, "Bu yüzden gençlere ilk defa madde teklifi tanımadığı birinden değil arkadaşından bedava olarak sunulacaktır. Bu sebepten dolayı gençler arkadaş seçimlerinde dikkatli olmalıdır" dedi.

Okul idaresi ve öğretmenleri, öğrencilerin eğitime ilgilerinin yoğun olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmadan dolayı Emniyet ve Belediye personellerine teşekkür etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Cansuyu Projesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement