Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Keşan'da öğrenciler atık pil topladılar ödül kazandılar.

11.06.2014 09:53

Keşan'da en çok atık pil toplayan 3 okula düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet  Özcan, meclis toplantı salonunda düzenlenen törende öğretmen ve öğrencilerin çevre duyarlığına gösterdikleri hassasiyete  teşekkür etti.

Düzenledikleri atık pil yarışmasıyla  çocuklara erken yaşlarda çevre duyarlılığı kazandırmak istediklerini ifade eden Özcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çünkü şimdinin çocukları geleceğin büyük insanları olacak. Atık pil yarışması artık Keşan'da bir gelenek haline geldi. Atık pillerin çevreye ne kadar zararlı maddeler olduğunu artık herkes çok iyi biliyor. Atık pillerin doğada kalmamasını istiyoruz. Atık pillerin dünyamızı ve çevremizi kirletmemesi için 6 yıldan bu yana atık pilleri topluyoruz. Bu etkinliğimiz gelecek yıllarda da devam edecek. Bu yıl öğrenciler 390 kilogram atık pil toplayarak çevrenin kirlenmemesi için üzerelerine düşen görevi yaptılar"

Daha sonra  en çok pil toplayan Abdül Şavur İlkokulu'na, Cumhuriyet Ortaokulu'na ve Anafartalar İlköğretim Okulu'na da hediyeleri verildi.

-Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı

Keşan Köylete Hizmet Götürme Birliği  encümen toplantısı yapıldı.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı,  yaptığı yazılı açıklamada, toplanan birlik encümeninin köylerdeki, içme ve kullanma suyu tesislerinde oluşan arızaların giderilmesi için yapılan çalışmaları onayladığı belirtti.

K. Doğanca, Pazardere, Sultanköy, Karacaali köylerinde oluşan içme ve kullanma suyu arızaları ile Lalacık aktarım deposundaki motopompun değiştirilmesi  ve elektrik panosu yapılmasını işlerinin görüşülerek karara bağlandığını ifade eden Dınkırcı, birliğin köylere hizmet için kurulduğunu ve bu amaçla çalışmalar yaptığını kaydetti.

-İlk mahsul buğday kilogramı bin liradan alındı

Havsa'da ilk mahsul buğdayın kilogramı tüccar tarafından bin liradan alındı.

Şerbettar köyünden Ali Akdeniz yetiştirdiği buğdayı ilçedeki bir un fabrikasına sattı.

Akdeniz'in ilk hasat buğdayı sembolik olarak kilogramı bin liradan alındı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement