Edremit'te Karayolları Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Karayolları Trafik Haftası Kutlandı

Edremit\'te Karayolları Trafik Haftası Kutlandı

Karayolları Trafik Haftası Edremit ilçesinde düzenlenen törenler ile kutlandı.

08.05.2015 16:05

Karayolları Trafik Haftası Edremit ilçesinde düzenlenen törenler ile kutlandı. Törene Edremit Kaymakamı Abdulhamid Erguvan, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar ve daire amirleri katıldı.

Edremit Belediyesi, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte düzenledikleri trafik haftası kutlama programına katıldı. Trafik haftası kutlama programına Edremit Kaymakamı Abdulhamid Erguvan, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül, İkmal Binbaşı Tuncay Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Dut ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe okul müdürleri yanı sıra öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Turhan Gürcan "Çocuklarımızı hayatın bir parçası olan trafik konusunda eğitip geleceğe sosyal sorumluluğu gelişmiş ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek hedefimiz olmalıdır. Bu nedenle her yıl Mayıs ayının ilk haftasında çeşitli etkinliklerle kutlanan trafik haftası, kuralların anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir" dedi. Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Baş Polis Ahmet Çelik, günün önemi konusunda yaptığı konuşmada, Karayolu Trafik Güvenliği günü bu günü takip eden haftanın ise Karayolu Trafik Haftası olarak değerlendirilmesi gerektiğini, günümüzde yaşanan kazalar neticesinde verilen can ve mal kaybının, dikkate alındığında trafik kaza sayısının artışında insan unsurundan kaynaklanan hatalar ve motorlu taşıtların hızla artması buna karşılık kullanılan karayolunun yetersiz kalmasının büyük bir etken olduğuna dikkat çekerken, gerekli tedbirlerin alınmaması halinde trafik kazalarının beraberinde geleceğinin önemine değindi. Yapılan konuşmalarının ardından hazırlanan programda video gösterimi, trafik kuralları konusunda açıklamalar, yayaların uyması gereken kurallar, şiir ve günü ifade eden kısa skeç Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrenciler tarafından sahnelendi.

Trafik konulu resim, şiir, kompozisyon. Yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci Kadıköy Mehmet Refi Terzioğlu İlkokulu'ndan Siraç Aycibin, ikinci Cumhuriyet İlkokulu'ndan Şevval Kızılay, üçüncü Zahit Eroğlu İlkokulu'ndan Azra Zeren Avcı'ya ödülleri Edremit kaymakamı Abdullah Erguvan, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci Göbelezoğlu Ortaokulu'ndan Halil Günay, ikinci, Göbelezoğlu Ortaokulu'ndan Duygu Düzger, üçüncü Göbelezoğlu Ortaokulu'ndan Nisa Nur Eser'e İkmal Binbaşı Tubcay Koca, lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci Körfez Anadolu Lisesi'nden Mine Gürdal, ikinci Körfez Anadolu Lisesi'nden Büşra Yalazı, üçüncü Saniye-Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Ece Karakaş'a ödülleri Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar tarafından verildi. Yapılan değerlendirme sonucu yılın trafik polisi Mehmet Aytepe, yılın ticari araç sürücüsü Erol Oruç, yılın zabıta personeli Burak Serdaroğlu'na ödülleri İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz tarafından verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Karayolları Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement