Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Ege Üniversitesindeki Gerginlik

İZMİR (AA) – İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybettiği olaya ilişkin, bu olayları engelleyemeyenlerin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

26.02.2015 13:22

İZMİR (AA) – İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybettiği olaya ilişkin, bu olayları engelleyemeyenlerin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Özcan, İzmir Adliyesi Baro Biriminde yönetim kurulu üyeleri ve baro üyesi avukatlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, düşüncesi, siyasi görüşü, dini, ırkı, milliyeti, mezhebi ne olursa olsun bir kişinin farklılıkları nedeniyle yaşam hakkına saldırıda bulunularak öldürülmesini kabul etmediklerini bildirdi.

Bir ilim yuvası olması gereken üniversitelerin "terör propagandası yapılan yerlere" dönüştüğünü savunan Özcan, üniversitelerde baskı, şiddet, yıldırma politikalarının arttığını, öğrencilerin öğrenim hakkının gasp edildiğini ileri sürdü.

Üniversite yönetiminin gerekli önlemi almadığını iddia eden Özcan "Olayı engellemeyenlerin, görevlerini yerine getirmeyenlerin, acil servise 900 metre mesafede yaşanan olayda basiretsiz kalanların derhal istifa etmeleri gerekmektedir" ifadelerini kulandı.

Özcan, üniversitelerin şiddet ortamından arındırması gerektiğini belirtti.

Başsavcılığın adliyede toplantı ve gösteri yasağı uygulaması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının adliye içinde ve çevresinde toplantı ve gösteri yapılmasına dair yasağının hatırlatılması üzerine Aydın Özcan, "Biz baro olarak sürekli basın açıklamaları yapıyoruz, bu bir gelenek haline gelmiştir. Sadece İzmir'de değil tüm ülke adliyelerinde bu yapılmaktadır. Bu yasağı tanımayacağız" dedi.

Özcan, avukatlık kanununun ilgili maddeleri barolara yetki verdiğini, bu yetkiyi kullandıklarını ve kullanmaya devam edeceklerini belirterek "Bu anlamda savcılığın bizim bu haklarımızı gözetecek şekilde hareket edeceğine inanıyoruz. Etmezlerse biz yine bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege Üniversitesindeki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement