Elbistan'da Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Elbistan'da Kısa Kısa

Elbistan\'da Kısa Kısa

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

18.07.2013 17:32

KAHRAMANMARAŞ (AA)- Elbistan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.

Elbistan- Malatya karayolu, Çiçek köyü mevkiinde Kenan Yerli (64) idaresindeki 80 KT 287 plakalı motosiklet ile aynı yönde seyretmekte olan Fadime Abacı (32) idaresinde 46 VD 933 plakalı otomobil çarpıştı.

Yaralanan motosiklet sürücüsü, Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bakış Beldesinde içme suyu çalışması

Elbistan ilçesine bağlı Bakış Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, beldeye 20 kilometre uzaklıktaki Karadede yaylasından cazibeli olarak içme suyu getirebilmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yurdakurban, proje tamamlandığında belde halkının sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşacağını ifade etti.

"Yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karadede yaylasında bulunan kaynak suyu boru içine alınarak Bakış Kasabası'na ulaştırılacak" diyen Yurdakurban, mevcut suyun yeterli ve kaliteli olmadığını belirtti.

Elbistan Yaş Sebze Meyve Hali'ndeki çalışmalar

Elbistan Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin yenilenmesi ve modern bir görünüme kavuşması için başlattığı çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, sebze halindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçenin modern bir sebze haline sahip olacağını söyledi.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Küçük, şunları kaydetti: "Hal inşaatındaki çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Tahminlerimize göre de iki hafta içerisinde çalışmalar tamamlanacaktır. Çalışmalar tamamlandığında her biri 77 metrekare genişliğinde çelik konstrüksiyonlu 50 adet dükkan olacak. Eski hal binasının yerini son derece modern ve ilçemize, esnafımıza yakışır bir hal binası alacak" diye konuştu.

Yem bitkisi desteği müracaatları

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, yem bitkileri desteği müracaatlarının devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, yem bitkisi ekilişi gerçekleştiren çiftçilerin destekleme almak için İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurabileceklerini ifade etti.

Culban, fiğ, korunga, yonca ve slajlık mısır müracaatının devem ettiğini ifade eden Yılmaz, "İlçe müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından kontroller arazide halen yapılmaktadır. Çiftçilerimizin yem bitkisi ekili arazilerini, teknik personeller tarafından kontrol edilip edilmediğini takip etmeleri gerekmektedir. İlçe müdürlüğümüz personeli tarafından kontrolü yapılmayan araziler kesinlikle destekten faydalanamayacaktır." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elbistan'da Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement