Elektrik Sorunu Hilvan'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Elektrik Sorunu Hilvan'da Masaya Yatırıldı

Elektrik Sorunu Hilvan\'da Masaya Yatırıldı

Dicle Elektrik, Hilvan'da Ziraat Odası toplantı salonunda muhtarlarla Hilvan'da elektrik konusu ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı gerçekleştirdi.

19.03.2015 12:25  Güncelleme: 12:29

Dicle Elektrik, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Ziraat Odası toplantı salonunda muhtarlarla Hilvan'da elektrik konusu ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay'ın yönettiği toplantıya DEPSAŞ Genel Müdürü ve Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, DEDAŞ Siverek-Hilvan İşletme Yöneticisi Zeynel Toğrul, Hilvan İşletme Şefi Ömer Duyar'ın yanı sıra Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ziraat Odası başkanı Hikmet İpar, İlçe Müftüsü Mahmut Akşahin ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda muhtarlardan ilçede yaşanan elektrik sıkıntılarını ve tarımsal sulamada enerji konularındaki beklentilerini dinleyen DEPSAŞ Genel Müdürü ve Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, "Hilvan ilçemizde ilçe yöneticilerimiz, muhtarlar ve STK temsilcilerimizle bir araya geldik. Elektrik konusunu konuştuk. Dicle Elektrik olarak bölgede yaklaşık 2 yıldır abonelerimize kaliteli ve kesintisiz ve güvenilir enerji sunmak için aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm bölgede olduğu gibi Hilvan'da da yatırımlarımız 2015 yılında da devam edecek" dedi.

"İSRAF, BARAJDAN ELDE EDİLEN ENERJİDEN FAZLA"

Toplantıda enerji israfı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Demirbağ, enerjide dışa bağımlı bir ülke olduklarını vurguladı. Dicle Elektrik bölgesinde 2014 yılında tüketilen enerjinin 20 milyar KWH olduğunu belirten Demirbağ, tüketilen enerjinin 8 milyar KWH'nın israf edildiğini ve İsraf edilen enerjinin Atatürk Barajından elde edilen enerjiden daha fazla olduğunu söyledi. Demirbağ, "Enerjimiz israf edilmemiş olsaydı, 24 derslikli 420 okul, 75 yataklı 115 hastane, 300 öğrenci kapasiteli 150 öğrenci yurdu yapılabilirdi. Bu nedenle muhtarlarımıza ve STK'lara da önemli görev düşüyor"diye konuştu.

Demirbağ, muhtarlardan hayatın her alanında olduğu gibi enerji kullanımında da israfın önlenmesi için destek istedi.

YATIRIM MÜJDESİ VERİLDİ

Demirbağ toplantıda ayrıca, Malören, Gölcük, Aşağı kamış, Uzuncuk ve Arıca köy muhtarlarına örnek köy projesi kapsamında yatırım bütçesinin hazır olduğunu ifade etti. Demirbağ, yapılacak yatırımla köy hatlarının yenileneceğini, sayaçlarının ücretsiz olarak dışarı alınacağını, gerekli yerde trafo iyileştirmelerinin ve değişimlerinin yapılacağını kaydetti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elektrik Sorunu Hilvan'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet mehmet: benim anlamadığım devlet neden firmayla ciftci arasına giriyor 0 0 Yanıtla

Advertisement