Elmalı Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Elmalı Tarım Fuarı Açıldı

Elmalı Belediyesinin destekleri ve özel bir firmanın organizesiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve 6'sı yabancı 33 firmanın katıldığı Tarım Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

13.08.2015 14:19  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elmalı Belediyesi'nin destekleri ve özel bir firmanın organizesiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve 6'sı yabancı 33 firmanın katıldığı Tarım Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Elmalı Tarım Fuarı'nın açılış törenine, Kaymakam Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Elmalı Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı. Açılış töreninde konuşan Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, iklim ve coğrafya olarak dünyanın en güzel yerlerinden birinde yaşadıklarını, bu güzellikleri de burada yaşayan insanların iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Elmalı ve çevresindeki tarım topraklarının verimli olduğunu ifade eden Saltaş, bölgenin sadece örtü altı değil, açık alan üretimi ve meyveciliğe de elverişli olduğunu kaydetti. Bunun diğer bölgelere göre büyük avantajlar sağladığını belirten Saltaş, fuarın ilçe tarımının gelişmesine katkı sağlamasını diledi.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de uzun yıllardır düşünülen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen tarım fuarının bu yıl ilk defa yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını, bu fuarın gelecek yıllarda da yapılması için belediye olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.

Elmalı'nın yaz sera üretiminde Türkiye'de hem üretim miktarı hem de üretim alanı olarak en büyük paya sahip olduğunu vurgulayan Öztekin, şöyle konuştu:

"Başta belediye olarak biz, ilçe tarım müdürlüğümüz, ziraat odamız ve diğer tarım sektörü paydaşlarımız bu fuarın ilçemiz tarımına, çiftçilerimize faydalı olması için üzerimize düşeni yapmalıyız. 2023 yılına 7 yıl kaldı. Hedefimiz, 2023 yılında ilçemizdeki yaz sera üretiminin 30 bin dekara ulaşmasıdır. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek, ilçemize ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkı sağlayacaktır. Şu anda Türkiye'de en çok üretim yapan ilçeyiz, bu gibi fuarların da üretimimizin ve kalitenin artmasına katkı sağlayacağına inanıyorum."

Konuşmanın ardından Elmalı Müftüsü Mehmet Emin Yıldırım tarafından dua okundu. Daha sonra protokol üyeleri, açılışı gerçekleştirdikleri fuardaki stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

33 tarım firmasının yer aldığı Elmalı Tarım Fuarı'nın 15 Ağustos Cumartesi gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elmalı Tarım Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement