Emekli Oldu Sepetçiliğe Başladı - Son Dakika
Yerel

Emekli Oldu Sepetçiliğe Başladı

Emekli Oldu Sepetçiliğe Başladı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Özdemir, baba mesleği olan sepetçiliği yaşatmaya çalışıyor.

25.11.2015 13:30

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yaşayan emekli Mustafa Özdemir, baba mesleği olan sepetçiliği yaşatmaya çalışıyor.

İlçeye 13 kilometre uzaklıkta bulunan Hocavakıf köyü Çekicek mahallesinde yaşayan Mustafa Özdemir (58), İstanbul'da 27 yıl çalıştıktan sonra köyüne geldiğini söyledi.

Köyünde boş oturmayı sevmediğini ifade eden Özdemir, çocukluğunda babasından öğrendiği sepet örme işine başladığını belirtti.

Babasının "Sepetçi Hasan usta" olarak tanındığını söyleyen Özdemir, babasından öğrendiği sepet örme işini devam ettirmek için bu işe başladığını boş zamanlarında ormanlık alanlardan getirdiği yabanı fındık dallarından sepet yapmaya başladığını söyledi. Özdemir, "Sepet örmesi zahmetli bir iş ama çocukluğumdan öğrendiğim için boş zamanlarımı değerlendiriyorum, günde bir sepet ancak yapabiliyorum. Köylerde yaşayanlar, hayvancılık yapanlar saman sepeti istiyorlar. Büyük saman sepetlerini 55-60 liraya satıyorum. Küçük sepetlere talep yok. Zaten küçük sepet yapmak daha zor. Bu yörede bizden başka kimse bu işi yapmıyor. Bu işe özenen, bunu yapacak kimse yok. Sepete teşebbüs eden olmadığı için sepetçilik bizden sonra bitecek. İlgi olmadığı için bu işi öğrenecek ve yapacak kimse kalmadı. Bu işin okulu da yok, biz sonuz" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emekli Oldu Sepetçiliğe Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement