Emektar İşadamlarına Plaket - Son Dakika
Yerel

Emektar İşadamlarına Plaket

Emektar İşadamlarına Plaket

Mersin'in Erdemli TSO, ilçede uzun yıllar ticaret yapan ve odaya en uzun süre kayıtlı bulunan emekli işadamlarını plaketle ödüllendirdi.

26.04.2014 09:59  Güncelleme: 10:11

Mersin'in Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, ilçede uzun yıllar ticaret yapan ve odaya en uzun süre kayıtlı bulunan emekli işadamlarını plaketle ödüllendirdi.

Odanın toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Oda Başkanı Orhan Sarı, işadamı Ali Çetinel ve İbrahim Bilgen'in ilçede ticaret hayatının yönlenmesinde çok büyük emeklerinin olduğunu söyledi. Sarı konuşmasında, "1968 yılında kurulan Erdemli Ticaret Odamızın ilk üyelerinden Ali Çetiner ağabeyimiz ve İbrahim Bilgen ağabeyimiz Erdemli'de ticaretin temel taşlarından olan insanlardır. Bizim çocukluğumuz esnaflarındandır kendileri. Bizim ve Erdemli'nin ticaret hayatına çok büyük katma değer katan insanlar. Her zaman örnek aldığımız insanlar. Biz 30 yılın üzerinde olan oda üyeliği nedeniyle Ali Bey ve İbrahim Bey'e birer plaket takdime etmek istedik. Onlara şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bizim onlara sevgi saygı ve hürmetimiz sonsuzdur" dedi.

62 yıllık ticaret yaşantısını geçen yıl noktaladığını belirten ve 20 yıllık oda üyeliği bulunan Ali Çetiner, "1956 yılında babamla birlikte esnaflık hayatıma başladım. 1962 yılında da kendi adıma ticarete başladım. 2013 yılına kadar ticaret hayatıma devam ettim. Şerefimle, haysiyetimle ticaret hayatımı sürdürdüm ve noktaladım. Ticaret hayatımda hiçbir zaman eksikliğim olmamıştır. Bankalarda hiçbir zaman kırmızı yazılı listelere girmemişimdir. İlçemizde sıcak ticareti ilk yapan bendim. 1967 yılında merkezden başlayarak köylere ve ilçelere mal sattım. Sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelikler yaptım. Aktif rol oynadım. Belediye encümenliklerim oldu. Bu gün emekli olduk. Hayatımın geri kalanını mutlu bir şekilde yaşamak istiyorum. Ticaret hayatına devam eden arkadaşlara başarılar diliyorum. Her zaman kaldırabilecekleri yükün altına girsinler" diye konuştu.

32 yıllık oda kaydı bulunan İbrahim Bilgen ise, "1980 üniversiteyi tamamladıktan sonra askeri darbe nedeniyle memuriyete girmedim. O dönemde esnaflığa başladım. 1983 yılından bu yana Erdemli'de ticaret hayatındayım. Bir zaman kuru yemiş imalatı yaptım 1992 yılından sonra da hırdavat üzerine çalıştım. Emekli olmama rağmen ticari hayatıma hala devam ediyorum. Bundan sonraki hayatımı da Erdemlimizde mutluluk içerisinde yaşamak istiyorum. Bizleri hatırlayarak bu gün plaket veren oda başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Onlara ticari yaşantılarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emektar İşadamlarına Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement