En İyi "Fanzin" Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nden - Son Dakika
Yerel

En İyi "Fanzin" Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nden

En İyi "Fanzin" Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi\'nden

Türkiye Gençlik Vakfı’nın, bu yıl lise öğrencilerini fanzin kültürüyle tanıştırmak, özgün yazı ve çizimleri keşfedip desteklemek amacıyla düzenlediği ulusal yarışmada, Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi’nin “Düş Çürüğü” Türkiye’nin en iyi fanzinlerinden biri seçildi.

12.06.2016 12:36

Türkiye Gençlik Vakfı'nın, bu yıl lise öğrencilerini fanzin kültürüyle tanıştırmak, özgün yazı ve çizimleri keşfedip desteklemek amacıyla düzenlediği ulusal yarışmada, Adana Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nin "Düş Çürüğü" Türkiye'nin en iyi fanzinlerinden biri seçildi.

İngilizce fanatic ve magazine kelimelerinin kısaltılmasıyla oluşturulan; dergiden farklı olarak süresi belirsiz yayınlanan ve daha çok amatörce hazırlanıp satış amacı güdülmeden dağıtılan bir yayın olan fanzin yazı, resim, fotoğraf, şiir, karikatürlerden oluşuyor. Fanzinler, diğer yayınlardan farklı olarak öğrencilerin özgün çalışmalarını belirli bir tema sınırlandırmasına takılıp kalmadan özgürce paylaşabilmelerini sağlıyor.

"Düş Çürüğü" yazı ekibi, okuyucularına kendilerine has üsluplarıyla seslendi:

"Selam! B12 'de yaşayanlar, kendini hikaye kahramanlarından sayanlar, gelmeyecek bir gemiye el sallayanlar, anahtar deliğine harikalar diyarı sığdıranlar, bardağın boş tarafına gizlice su dolduranlar. Biz çok farklı dünyaların insanları olup aynı sayfalarda birleştik. Haliyle çok uğraşıp çok da yorulduk. Bu süreçte bize yol gösteren ve destek olan okul müdürümüz Hüseyin Avni Güllü'ye teşekkürü borç biliriz. Fanzinimizi okuyanların bizimle aynı düşü paylaşması dileğiyle." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En İyi 'Fanzin' Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement