Enerji Hanım Adıyaman'da - Son Dakika
Yerel

Enerji Hanım Adıyaman'da

Enerji Hanım Adıyaman\'da

Adıyaman’da 20 Mart tarihinde ‘Enerji Hanım’ Projesinin eğitimi düzenlenecek.

17.03.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 20 Mart tarihinde 'Enerji Hanım' Projesinin eğitimi düzenlenecek.

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ayrıca ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir'in organize ettiği, 'Enerji Hanım' Projesi eğitimi düzenlenecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda 'Enerji Hanım' karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Süeda Çil, kadınlara evlerinde alabilecekleri basit önlemler ve uygulamalarla enerjiyi daha verimli kullanarak elektrik giderlerini düşürebilecekleri bilgiler verecektir.

Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ortak projesi olan ve Enerji Verimliliği Derneği tarafından yürütülen Enerji Hanım projesi eğitiminde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldığını belirterek, "Başta evlerde olmak üzere ülke genelinde kadınlarımızın enerjiyi verimli kullanmayı öğrenmesi ve bu yolla önce ev ekonomisine, sonra ülke ekonomisine katkıda bulunmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Enerji ve su kaynaklarının tüketiminde rol oynayan en önemli tüketici gruplarından biri ailedir. Isınma, aydınlatma, temizlik, kişisel bakım gibi faaliyetlerin yürütülmesinde aileler büyük ölçüde enerji tüketmektedirler. Ailede günlük faaliyetlerin sürdürülmesinde ve tüketiminde karar verici kişi olarak ise kadınların önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu nedenden dolayıdır ki, enerji verimliliği konusunda bilinçlendirilmesi gereken en önemli hedef kitle kadınlarımızdır. Kadınlar öğrenince erkeklere de çocuklara da verimliliği öğreteceklerdir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Enerji Hanım Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement