Engelleri Evlenerek Aştılar - Son Dakika
Yerel

Engelleri Evlenerek Aştılar

Çağrı Turgut ve Mehmet Özcan - Sakarya'nın Hendek ilçesinde, doğuştan görme engelli belediye işçisi ile yürüme engelli eşi, sevginin gücüyle engelleri ortadan kaldırdı.

09.01.2012 12:06

Çağrı Turgut ve Mehmet Özcan - Sakarya'nın Hendek ilçesinde, doğuştan görme engelli belediye işçisi ile yürüme engelli eşi, sevginin gücüyle engelleri ortadan kaldırdı.

Hendek Belediyesinde işçi olarak çalışan görme engelli Zekeriya ile yanlış tedavi nedeniyle genç yaşında bacaklarından felç olan Reyhan Topatan, 2003'te bir dernekte tanıştı. Ailelerinin karşı çıkmasına rağmen 6 yıl önce evlenen engelli çift, günlük ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan gideriyor. Çift, engellilere hizmet veren dernekte gönüllü çalışıyor.

Zekeriya Topatan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıl önce işe girdiği dönemde eşiyle tanıştığını ve aşık olduğunu söyledi.

Çalıştığı yerde eşinin engellilere gönüllü olarak hizmet verdiğini belirten Topatan, "Öyle aynı arkadaş ortamında bulunuyorduk zaten. Daha sonra ona aşık oldum. 8 ay boyunca çok uğraştım ikna etmek için. Kendisini engellilere adamıştı ve bu yüzden evlenmeye pek yanaşmıyordu. Ben de arkadaşlarımı araya koydum ve ikna ettim" dedi.

Topatan, engelli olmaları nedeniyle ailelerinin evliliklerine karşı çıktığını ifade ederek, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin girişimiyle ailelerini ikna ettiklerini belirtti.

Evliliklerinin ardından yaşamlarındaki bütün eksikliklerin ortadan kalktığını söyleyen Topatan, "Birbirimizi tamamladık sanki. Gözlerimde sorun var, onun da yürümesinde. Günlük hayatta birbirimizin eksikliklerini gideriyoruz. Benim zorlandığım yerde o bana yardım ediyor. Ben de onun zorlandığı yerde ona yardım ediyorum. Bu şekilde mutlu bir evliliğimiz var. Böyle akıllı ve anlayışlı bir eşe sahip olmak herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Görme engelli oluşu nedeniyle engeli olmayan bir insanla evlenemeyeceğini düşündüğünü belirten Topatan, "Onu tanımadan önce hayatım kapkaranlıktı, Reyhan'la birlikte güneşim doğdu sanki. Çok güzel bir evliliğimiz oldu. Gerçekten çok mutluyuz. Tek sıkıntımız ev sahibi olabilmek. O da olacak inşallah. Eşimi güzel bir evde yaşatamamak beni üzüyor. Buna da şükür, iş sahibiyim. Kiralarımızı da ödeyebiliyoruz. Çok şükür mutluyuz" dedi.

Reyhan Topatan ise hiçbir zaman evlenmeyi düşünmediğini, eşinin ısrarlarına dayanamayarak evlenmeye razı olduğunu söyledi.

Yaşamını engelli çocuklara adadığını kaydeden Topatan, "Bütün günüm onlarla geçiyordu. Daha sonra eşim o bölümde çalışmaya başladı. Beraber çalışmaya başladık. Daha sonra benden hoşlandığını söyledi. Benim de evlenmeye pek niyetim yoktu. O yüzden kabul etmedim. Beni ikna edebilmek için uzun süre uğraştı. Bütün arkadaşlarımız seferber olmuştu sanki" diye konuştu.

Evlilikle hayatlarının değiştiğine dikkati çeken Topatan, "Eşim gayet anlayışlı bir insan, birbirimizi tamamladık sanki. Çok mutluyuz. Ailelerimiz de karşı çıkmıştı ama ikna etmeyi başardık. Annem evlenmemi istemiyordu ama babam karşı değildi. Öyle ikna ettik onları. Eşimden çok memnunum, çok iyi biri" dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise ailelerine rağmen evlenme kararı alan çifti desteklediklerini ifade ederek, "Bu arkadaşlarımızın ailelerini ikna ettik ve böyle güzel bir yuva kurduk. Kimseye muhtaç olmadan yaşayacaklarını biliyordum zaten. Çok şükür şu ana kadar elimizden gelen yardımı yaptık. Şimdi tek eksik sıcak bir yuva. İnşallah ilerleyen dönemde yapılacak bir konutu bu kardeşlerimize uygun fiyata vereceğiz" diye konuştu.

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelleri Evlenerek Aştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement