Engelli Dernekleri Çalışma Grubu Kuracak - Son Dakika
Yerel

Engelli Dernekleri Çalışma Grubu Kuracak

Engelli Dernekleri Çalışma Grubu Kuracak

Yalova Kent Konseyi, engelli derneklerini bir araya getirdi.

10.12.2015 15:29

Yalova Kent Konseyi, engelli derneklerini bir araya getirdi.

Yalova'daki engelli dernekleri Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Bahane Kafe'deki toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, konsey bünyesinde Engelliler Çalışma Grubu oluşturulması planlandığını dile getirdi. Önder, "Yerel Gündem 21 döneminde engelliler çalışma grubu vardı fakat şu anda yok. Amacımız Kent Konseyi içinde engelliler çalışma grubu oluşturmak. İsterseniz grup başkanı için kendi aranızdan birisini seçersiniz ya da yürütme kurulu tarafından birisi seçilir. Bunlar konuşulur. Derneklerden ziyade Kent Konseyi ile bürokratik açıdan daha hızlı gelişmeler yaşanabilir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Arif Laçin, engelli derneklerinin birbirlerine koordinasyonun önemine dikkati çekti. Laçin, "Bir önceki Valimiz Esengül Civelek zamanında da bir platform kurmaya çalıştık. Şu andaki Valimiz Selim Cebiroğlu da buna konuya özen gösteriyor. Bir üst çatı oluşturulması önemli" diye konuştu.

Toplantıya katılan derneklerin başkanları da çalışma grubuna sıcak baktıkları yönünde görüş bildirdi. Konsey önümüzdeki günlerde konuyla ilgili çalışma yapacak. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Dernekleri Çalışma Grubu Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement