Bozyazı'da Engelli Öğrenciler Sağlık Kontrolünden Geçti - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Engelli Öğrenciler Sağlık Kontrolünden Geçti

Bozyazı\'da Engelli Öğrenciler Sağlık Kontrolünden Geçti

Mersin'in Bozyazı ilçesinde faaliyet gösteren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi, engelli öğrencileri sağlık kontrolünden geçirdi.

05.06.2014 15:15  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde faaliyet gösteren özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi, engelli öğrencileri sağlık kontrolünden geçirdi.

Özel eğitimin bir çok bakış açısına göre tanımlanabileceğini belirten kurum müdürü Sevgi Onat Cömert, "Özel eğitim çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst düzeye çıkmasını sağlayan, yetersizliği engele dönüştürmeyi önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynaşmasını ve bağımsız, üretici bireyler olmasını destekleyecek becerilerle donatan eğitimdir. Özel eğitim birçok bakış açısına göre tanımlanabilir. Bizler engelli öğrencilerimizin sosyal hayata adaptasyonlarını güçlendirmek, engellinin topluma toplumun engelliye karşı bakışını bilinçlendirmek amacıyla vermekte olduğumuz eğitim ve rehabilitasyonun yanı sıra her fırsatta öğrencilerimiz için eğlenceli organizasyonlar düzenlemekteyiz. Bu organizasyonların her biri eğitimin bir parçası olarak hem engelli öğrencilere hem de ailelerine gerek ruhsal gerekse sosyal açıdan büyük bir katkı sağlamaktadır" dedi.

Cömert, özel eğitimin sadece bir sınıf içerisinde verilen derslerden ibaret olarak bilinmemesini, amaçlarının engelli öğrencilerin ihtiyacı olan özel eğitim ve rehabilitasyonun yanı sıra, sağlığı ve sosyal yaşamı için de tüm desteği sağlamak olduğunu söyledi. Cömert, "Her toplumda olduğu gibi bizlerin de birinci önceliği sağlıktır. Engelli öğrencilerimizin sağlık kontrolleri ve takibi konusunda uzman hekimlerden destek alarak sağlık kontrolleri için rutin olarak özel çalışmalar uygulanmaktadır. Örneğin, kısa bir süre önce tedavi ve eğitim alan 18 yaş altı 41 çocukta beslenme taraması yapılmıştır. Çocukların beslenme öyküsü, kilo ölçümü ve boy ölçümü yapılarak kaydedilmiş bilgiler uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Engelli Öğrenciler Sağlık Kontrolünden Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement