Engelliler, Engel Tanımadan Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Engelliler, Engel Tanımadan Eğlendi

Engelliler, Engel Tanımadan Eğlendi

Mersin’in Bozyazı ilçesinde ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engelliler gönüllerince eğlendi.

17.05.2016 17:28

Mersin'in Bozyazı ilçesinde '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engelliler gönüllerince eğlendi.

Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından engelliler ve aileleri için yemekli sosyal etkinlik düzenlendi. Bozyazı Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen etkinliğe ilçede yaşayan engelliler, aileleri ve davetliler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Bozyazı Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Yıldırım, engelliliğin kişinin kendi arzusuyla oluşan bir durum değil, bir farklılık olduğunu vurguladı. 10-16 Mayıs tarihleri arasının Engelliler Haftası olarak kabul edildiğini belirten Yıldırım, "Aslında bir hafta değil, her dakika farkında olmalıyız. Çünkü engelli olmak bir kusur değildir. Kişinin kendi tercihi değildir. Sadece bir yaşam farklılığıdır" dedi.

Engelli kelimesini kullanmak istemediğini ifade eden Yıldırım, "Her insanın bir yapamadığı vardır. Mesela kimimiz bir başkası kadar göremeyebiliriz, kimimiz bir başkası kadar detaylı düşünemeyebiliriz, kimimizin fiziki olarak farklılıkları olabilir. Peki, bunlar kişiyi engelli mi yapar? O yönden sadece yaşam farklılığımız var. Bunu dikkate alarak birbirimize saygı ve sevgi ile bakmalıyız. Bu etkinliğimizin amacı da budur. Toplumun tüm kesimlerini bir araya getirerek kaynaşmak, aradaki bütün engelleri birlikte kaldırarak engelsiz bir yaşamı oluşturabilmektir. Etkinliğimize katılan, gönlü yüreği bizimle olan, farkında olan tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Sizlerin destekleriyle daha da güzel çalışmalar yapmak azmindeyiz. Bize güç verin tüm engelleri birlikte kaldıralım" diye konuştu.

Engelliler, daha sonra aileleri ve davetlilerle birlikte müzik eşliğinde gönüllerince oynayarak eğlendiler. Engellilerden oluşan folklor ekibinin yöresel oyunlar sunduğu etkinlikte, palyaçolar da gösteriler yaptı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler, Engel Tanımadan Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement