Engelliler Engelsiz Bir Gün Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Engelliler Engelsiz Bir Gün Yaşadı

Engelliler Engelsiz Bir Gün Yaşadı

Bingöl'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, bir araya gelen engelli vatandaşlar, tiyatro gösteri başta olmak üzere şiirler okuyup, protokol üyeleriyle halaylar çekti.
Bingöl Özel Gök Kuşağı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi...

04.12.2013 14:59

Bingöl'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, bir araya gelen engelli vatandaşlar, tiyatro gösteri başta olmak üzere şiirler okuyup, protokol üyeleriyle halaylar çekti.

Bingöl Özel Gök Kuşağı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selahattin Bulut ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşlar yeteneklerini sergiledi. Şiirler okuyup, şarkılar söyleyen engelliler, protokol üyeleriyle halaylar çekti. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin ardından açıklama yapan Bingöl Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Bingöl'de devam eden üstyapı çalışmaları kapsamında engelliler için yürüme şeridi yapılması gerektiğini söyledi. Engelsiz vatandaşların engelli bireylerle el ele olması gerektiğini belirten Karaarslan, "Gelin el ele verelim ülkemizde olan aksaklıkları dile getirelim. Bingöl'de altyapı çalışmaları yapılıyor, kaldırımlar, yollar yeniden yapılıyor. Tüm bunlar yapılırken kaldırımlardaki engelli çıkışlarının gerçek anlamda yapılması gerekiyor. Görme engelliler için yürüme şeridi yapılması çok önemlidir. Ülkemizdeki bütün vatandaşlara sesleniyorum; lütfen arabalarımızı görme özürlü engellilerimizin yürüme şeridi, kaldırım ve çıkış noktaları üzerine park etmeyelim. Hiçbir insan engelli doğmaz engel yüreklerdedir engel beyinlerdedir. Biz engelsiz vatandaşların engellilere destek olması gerekir" dedi.

"ENGELLİLERE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ"

Engelli bireylere bakış açısının değişmesi gerektiğini kaydeden Zihinsel Engelli öğretmeni Semra Dağ ise, "Biz engelli öğrencilerimize yaklaşırken önce ailelerimizle ilgileniyoruz, ailelerimizin bakış açılarını, onların ruh sağlıklarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Çünkü engelli çocuğu öğrenen aile bunu ret eder, inkar eder kendisi bir savaş halindedir, bunu yok etmemiz gerekir. Bu seviyede olan veli ve öğrencilerimiz var, bunu kabul ve anlayışa getirmesi gerekir velilerin daha sonra biz onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bizim için engel baktığımız gözlerdedir. Kişiler engelli olarak doğmaz insanlar onlara engel koyar. İnsanların bakış açılarının değişmesini umuyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Engelsiz Bir Gün Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement