Engelliler Haftası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engelliler Haftası

13.05.2015 12:41

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hiçyılmaz, mesajında, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmenin çağdaş devlet olmanın en önemli göstergelerinden olduğunu belirtti. Sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, bütün vatandaşların, devletin yürüttüğü çalışmalara gereken desteği vermesi gerektiğini ifade eden Hiçyılmaz, engelli vatandaşların hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında bu haftanın önemli olduğunu vurguladı.

Sosyal yaşantının ve fiziksel çevrelerin engelli vatandaşlara göre düzenlenmemesi nedeniyle, engellilerin potansiyellerini yeterince kullanamadığını ve gündelik hayatlarında çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Engelliler alanındaki gündemin canlı tutulması ve bu konudaki duyarlılıkların artması, ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle kendini göstermiş, engellilerin meselelerinin çözümü anlamında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale getirilmelerini, kendi kendilerine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak öncelikli görevlerimizdendir. Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika


Advertisement